Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Volvo: Έναρξη παραγωγής νέων, τετρακύλινδρων κινητήρων

Volvo: Έναρξη παραγωγής νέων, τετρακύλινδρων κινητήρων

Στην παραγωγή πέρασαν οι πρώτοι κινητήρες της Volvo, οι οποίοι ανήκουν στη νέα, υπερ-αποδοτική οικογένεια των τετρακύλινδρων μοτέρ βενζίνης και diesel της σουηδικής φίρμας.

Μεγαλύτερη ευελιξία αλλά και απόλυτο έλεγχο της ποιότητας πρόκειται να εξασφαλίσουν στη Volvo οι νέοι τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και diesel, η παραγωγή των οποίων μόλις ξεκίνησε.

«Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στην ιστορία της Volvo. Με τη νέα οικογένεια των κινητήρων εστιάζουμε σε δύο καθοριστικές παραμέτρους– την οδηγική ευχαρίστηση και την οικονομία καυσίμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Derek Crabb, αντιπρόεδρος των μηχανικών συνόλων της Volvo.

Οι προετοιμασίες στο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo στο Skövde έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Όλοι οι νέοι, τετρακύλινδροι κινητήρες θα παράγονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, η οποία φιλοξενείται σε ένα νέο τμήμα του εργοστασίου και διακρίνεται για την εξαιρετική αποδοτικότητά της.

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις τους και τον μικρότερο κυβισμό τους, τα νέα μοτέρ της Volvo ξεπερνούν σε απόδοση τους σημερινούς εξακύλινδρους κινητήρες, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου σε σχέση με τη σημερινή γενιά των τετρακύλινδρων συνόλων.

«Κατά τη διάρκεια εξέλιξης των νέων κινητήρων αφετηρία αποτέλεσαν οι πελάτες μας, θέλοντας να προσφέρουμε σε αυτούς την περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου, τη μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση και την οδηγική απόλαυση σε μια ελκυστική τιμή. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, θα έπρεπε να δημιουργήσουμε μια βάση για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών που με τη σειρά τους θα εξασφαλίζουν οικονομία καυσίμου παγκοσμίου κλάσης», πρόσθεσε ο Derek Crabbb.

Έως το 2015, οι νέοι κινητήρες βενζίνης και diesel πρόκειται να αντικαταστήσουν οκτώ κινητήρια σύνολα που φιλοξενούνται σε τρεις διαφορετικές πλατφόρμες. Σχεδόν 20.000 κινητήρες πρόκειται να παραχθούν μέσα στο 2013, ενώ μέχρι το τέλος της χρόνιας ο ρυθμός παραγωγής θα έχει φτάσει τις 2.000 μονάδες εβδομαδιαίως. Οι πρώτοι από αυτούς τους κινητήρες πρόκειται να τοποθετηθούν στα S60, V60, XC60, V70 και S80 το προσεχές φθινόπωρο.

auto.in.gr

Sports in

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: Αδιανόητη ανατροπή και επική πρόκριση στον τελικό για τους Μαδριλένους (vids)

Με δύο γκολ του Χοσέλου στα τελευταία λεπτά (88’ – 90+1’), η Ρεάλ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στην Μπάγερν και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024