Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένα εκατομμύριο δολάρια

Ένα εκατομμύριο δολάρια «έπιασε» το διασημότερο κινηματογραφικό “muscle car”

Η Ford Mustang GT500 του "Gone in 60 Seconds", της ταινίας των 00s με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage δημοπρατήθηκε, αποφέροντας στον –πρώην- ιδιοκτήτη της ένα εκατομμύριο δολάρια.


Έχοντας συμπρωταγωνιστήσει στο πλευρό του Nicolas Cage και της Angelina Jolie στο «Gone in 60 Seconds» το τετράτροχου ενδιαφέροντος blockbuster του 2000, η «Eleanor» μια Ford Mustang GT500 του 1967, εκτός από ένα ικανότατο αυτοκίνητο του είδους της κέρδισε και… «star quality».

Κάπως έτσι όταν το σφυρί της δημοπρασίας έπεσε στην Ινδιανάπολη όπου δημοπρατήθηκε στις 18 Μαΐου 2013 στο πλαίσιο της 26ης ανοιξιάτικης δημοπρασίας ιστορικών αυτοκινήτων Dana Mecum, ο λογαριασμός για χάρη της έφτασε στο ένα εκατομμύριο δολάρια.

Εκτός από την κινηματογραφική της καριέρα και το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα “muscle cars”, η Eleanor, όπως ήταν το παρατσούκλι της στο Gone in 60 Seconds, διαθέτει μια σειρά από σχεδιαστικές και μη βελτιώσεις που της δίνουν επιπλέον πόντους μοναδικότητας.

Έτσι, η «Εleanor» κατασκευάστηκε από την «Cinema Vehicle Services» στην οποία και ανήκε μέχρι πριν τη δημοπρασία σε συνεργασία με τον βελτιωτικό οίκο «Chip Foose» με αποτέλεσμα εκτός από τις εμφανείς διαφοροποιήσεις στο αμάξωμα της να διαθέτει μια σειρά από άλλες βελτιώσεις.

Σε αυτές συγκαταλέγονται, το αναβαθμισμένο εσωτερικό της όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχει και ένας, φυσικά, ψεύτικος διακόπτης nitro, ενώ στις αλλαγές έχει συμπεριληφθεί και η ανάρτηση που είναι σκληρότερη και χαμηλότερη.

Όπως και να έχει, κυρίαρχο στοιχείο στην περίπτωσή της είναι η του οκτακύλινδρου κινητήρα της Ford χωρητικότητας 5,7 λίτρων η οποία αγγίζει τους 400 ίππους.

Αν και προς το παρόν, τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη της δεν έχουν γίνει γνωστά, το σίγουρο είναι ότι μαζί με το αυτοκίνητο θα πάρει και πιστοποιητικό γνησιότητας, μια γνησιότητα η οποία σηματοδοτείται και από την σχετική πλακέτα στο εσωτερικό του με την ένδειξη «Kατασκευάστηκε ειδικά για το Gone in 60 Seconds».

auto.in.gr

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024