Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
BMW M3 2014: Όνειρο θερινής νυχτός

BMW M3 2014: Όνειρο θερινής νυχτός

Η ισχυρότερη, ελαφρύτερη και ταχύτερη M3 όλων των εποχών βρίσκεται μια ανάσα από τη γραμμή παραγωγή και τη διάθεσή της στην ευρωπαϊκή αγορά.


Αναμονή τέλος! Η νέα BMW M3 δείχνει και είναι έτοιμη να περάσει στη γραμμή παραγωγής αποτελώντας όχι μόνο την ισχυρότερη αλλά και την ταχύτερη M3 που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα.

Αφετηρία για το νέο sport sedan της βαυαρικής φίρμας θα αποτελέσει το πλαίσιο της μέχρι σήμερα γνωστής Σειράς 3, χάρη στο οποίο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η σημαντική μείωση του βάρους.

Παρά την αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων, λοιπόν, η νέα M3 αναμένεται να είναι σχεδόν 100 κιλά ελαφρύτερη από τη σημερινή εκδοχή της, διαθέτοντας -μεταξύ άλλων- ανθρακονημάτινες επιφάνειες (οροφή, μπροστινό καπό).

Παράλληλα, εγκαταλείποντας τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων και ακολουθώντας τη συνήθη, πια, πρακτική του downsizing, η νέα M3 θα εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο straight six κινητήρα, η ισχύς του οποίου θα αγγίζει τους 450 ίππους.

Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η αύξηση στη μέγιστη τιμή της ροπής, καθώς οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για 550 Nm, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μόλις από τις 2.000 σ.α.λ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της νέας BMW M3, ξεχωρίζει το γνώριμο από το παρελθόν διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης M, όπως άλλωστε και το υδραυλικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης.

Τέλος, όπως και στη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου, θα προσφέρονται εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Η πρεμιέρα της νέας BMW M3 πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, δείχνοντας τον δρόμο στις αντίστοιχων προδιαγραφών M4 Coupe και M4 Cabrio.

Auto Express

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024