Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin V12 Vantage S 2014 : Η ταχύτερη Βρετανίδα

Aston Martin V12 Vantage S 2014 : Η ταχύτερη Βρετανίδα

Έχοντας ως κύρια σύσταση τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου ευρείας παραγωγής της Aston Martin και στην καρδιά της το θηριώδη V12 της κορυφαίας Vanquish, οι αριθμοί που στοιχειοθετούν τις επιδόσεις της συνιστούν απλά τυπική λεπτομέρεια.


Η βρετανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της Vantage S η οποία, με εξαίρεση την εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, One-77, είναι απλά το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Aston Martin.

Στην στοιχειοθέτηση του παραπάνω ισχυρισμού, τον κύριο λόγο έχει ο V12 κινητήρας με χωρητικότητα 6,0 λίτρα, απόδοση 573 ίππους και 620 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το ημιαυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων Sportshift III AMT, η Vantage S φτάνει την μέγιστη ταχύτητα των 330 χλμ./ώρα και παρόλο που μέχρι στιγμής ο ακριβής χρόνος που απαιτείται για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, δεν έχει ανακοινωθεί, σύμφωνα με την Aston Martin θα βρίσκεται κάτω από τα τέσσερα δευτερόλεπτα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της πληθωρικής προσωπικότητάς της, το βάρος της περιορίζεται σε 1.665 κιλά, ενώ διαθέτει και μια αναβαθμισμένη ρυθμιζόμενη ανάρτηση τριών σταδίων δια χειρός Bilstein.

Τα κεραμικά δισκόφρενα φέρουν την υπογραφή της Brembo και είναι τα ίδια που εξοπλίζουν την One-77 ενώ, σε συμφωνία με το αγωνιστικό προσανατολισμό του αυτοκινήτου, υπάρχει η δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης, του, δύο ρυθμίσεων ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ευστάθειας.

Την ισχυρή προσωπικότητά της αναλαμβάνουν να υπογραμμίσουν σε επίπεδο εμφάνισης οι νέες ζάντες αλουμινίου δέκα ακτινών. Σε ό,τι αφορά τα ελαστικά, υπάρχουν δύο επιλογές για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες της, Pirelli P Zero Corsa και P Zero «all weather”.

Παράλληλα, η Vantage S επωφελείται από ελαφρύτερης κατασκευής εξατμίσεις, ανθρακονημάτινα στοιχεία στις εισαγωγές αέρα και μια, γρίλια εμπνευσμένη από το πρόσφατο CC10 Concept που αφενός, έχει αυξήσει το μέγεθος της για αποτελεσματικότερη ψύξη και αφετέρου αποτελείται από ανθρακονήματα και τιτάνιο.

Από ανθρακονήματα είναι κατασκευασμένα και τα καθίσματα, ενώ, οι υποψήφιοι αγοραστές της μπορούν να επιλέξουν το ίδιο υλικό για στοιχεία του θαλάμου, συμπεριλαμβανομένων διακοσμητικών λεπτομερειών στο ταμπλό, των paddles στο τιμόνι, των χειρολαβών στις πόρτες σε συνδυασμό με μαύρα πεντάλ.

auto.in.gr

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024