Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεντάστερο το Renault Captur, τέσσερα αστέρια για το Dacia Sandero

Πεντάστερο το Renault Captur, τέσσερα αστέρια για το Dacia Sandero

Πολυσυλλεκτικός ως προς τα αποτελέσματα ήταν ο τελευταίος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης όπου συμμετείχαν τα Renault Captur, Chevrolet Trax, Dacia Sandero και το van Nissan Evalia.

 


Ολοκληρώθηκε και ο νέος γύρος δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP ο οποίος επεφύλαξε την υψηλότερη διάκριση για τα Chevrolet Trax και Renault Captur, ενώ με τέσσερα αστέρια αξιολογήθηκε το Dacia Sandero και με τρία το van Nissan Evalia.

Ξεκινώντας από τις μικρότερες επιδόσεις το Dacia Sandero βαθμολογήθηκε με 80% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών χάνοντας κάποιους βαθμούς από την προσομοίωση πλευρικής πρόσκρουσης σε στύλο αλλά και κατά την προσομοίωση οπίσθιας πρόσκρουσης, ενώ αξιολογήθηκε με 79% στην κατηγορία προστασίας παιδιών.

Η απώλεια του ενός αστεριού, αποδόθηκε στις επιδόσεις του Sandero στην κατηγορία προστασίας πεζών σε περίπτωση ατυχήματος όπου βαθμολογήθηκε με 57%, ενώ έχασε βαθμούς και από την αξιολόγηση των συστημάτων ασφάλειας λόγω έλλειψης συστήματος υπενθύμισης για τις ζώνες ασφαλείας των επιβατών του πίσω καθίσματος. Σε κάθε περίπτωση, η επίδοση του νέου Sandero είναι καλύτερη από τα τρία αστέρια της προηγούμενης γενιάς του.

Το van Nissan Εvalia απέσπασε τρία αστέρια λόγω της αξιολόγησης του με 68% στην προστασία ενηλίκων επιβατών και με 55% στην κατηγορία αξιολόγησης συστημάτων ασφαλείας, καθώς ο περιοριστής ταχύτητας που διαθέτει δεν πληροί τις προδιαγραφές του EuroNCAP.

Στην κατηγορία προστασίας παιδιών βαθμολογήθηκε με 79%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατηγορία προστασίας πεζών σε περίπτωση ατυχήματος βαθμολογήθηκε με 67%, την υψηλότερη βαθμολογία από τα τέσσερα αυτοκίνητα του κύκλου δοκιμών.

Με το εντυπωσιακό ποσοστό του 94% βαθμολογήθηκε το Chevrolet Trax στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, αποσπώντας παράλληλα 85% για την κατηγορία προστασίας παιδιών και 64% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ σε ό,τι αφορά την κατηγορία περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας, βαθμολογήθηκε με 81%, αποσπώντας την υψηλότερη διάκριση των πέντε αστεριών.

Αντίστοιχη ήταν και η επίδοση του βασισμένου στο Clio, Renault Captur το οποίο απέσπασε πέντε αστέρια, και έγινε το 15ο μοντέλο της γαλλικής φίρμας που αποκτά την ανώτατη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

Σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία του, αξιολογήθηκε με 88% για την προστασία που προσφέρει στους ενήλικους επιβαίνοντες και με 79% για τα παιδιά ενώ, απέσπασε 81% στην κατηγορία που αφορά τα περιφερειακά συστήματα ασφάλειας διαθέτοντας στον εξοπλισμό του ESP, σύστημα υπενθύμισης για τις ζώνες για τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα και περιοριστή ταχύτητας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του EuroNCAP. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία προστασίας πεζών σε περίπτωση ατυχήματος το γαλλικό μοντέλο αξιολογήθηκε με 61%.

auto.in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024