Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Skoda Octavia RS 2014: Ισχυρή παRoυSία

Skoda Octavia RS 2014: Ισχυρή παRoυSία

Η ισχυρότερη έκδοση του δημοφιλέστερου μοντέλου της Skoda δίνει το στίγμα της σε sedan και combi εκδοχή καθώς ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για την πρώτη δημόσια εμφάνισή της, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε βρετανικό έδαφος.


Η ισχυρότερη έκδοση του δημοφιλέστερου μοντέλου της Skoda δίνει το στίγμα της σε sedan και combi εκδοχή καθώς ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για την πρώτη δημόσια εμφάνισή της σε βρετανικό έδαφος.

Η τσεχική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για την ισχυρότερη έκδοση του πλέον δημοφιλούς μοντέλου της, λίγο πριν την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στις 10 Ιουλίου στο βρετανικό φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood.

Η Skoda Octavia RS η οποία θα είναι διαθέσιμη ταυτόχρονα τόσο στη sedan όσο και στην Combi εκδοχή της, επωφελείται από το δίλιτρο κινητήρα των 220 ίππων που εξοπλίζει και το Golf VII GTI, ενώ την πετρελαιοκίνητη έκδοσή της εφοδιάζει ο αντίστοιχης χωρητικότητας TDI με απόδοση 184 ίππους από το Golf VII GTD.

Στην περίπτωση της βενζινοκίνητης έκδοσης που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, η Skoda υπόσχεται την ολοκλήρωση της διαδικασίας 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 248 χλμ./ώρα.

Η έκδοση TDI RS, υπόσχεται από την πλευρά της επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,1 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστή ταχύτητά της φτάνει τα 232 χλμ./ώρα. Παράλληλα, διαθέσιμο ως επιλογή θα είναι και το γνωστό κιβώτιο DSG του ομίλου VW, ωστόσο προς το παρόν τα σχετικά μεγέθη επιδόσεων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Παράλληλα με τις sport περγαμηνές που της εξασφαλίζουν οι κινητήρες της έβδομης γενιάς Golf η νέα Octavia RS υπόσχεται και κατά 19% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με την δεύτερη γενιά της. Προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε συμβάλλουν τόσο το σύστημα start-stop όσο και σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την επιβράδυνση που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης.

Η Octavia RS διαθέτει επίσης στο βασικό εξοπλισμό της μια ανάρτηση ανάλογη του χαρακτήρα της, διαθέτοντας γόνατα McPherson στον μπροστινό άξονα και μια πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω ενώ, παράλληλα μειώνεται και η απόστασή της από το έδαφος κατά 1,2 εκατοστά στην περίπτωση της sedan έκδοσης και κατά 1,3 εκ. στην Combi.

Το παρών στον εξοπλισμό της δίνει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό XDS που λειτουργώντας συνδυαστικά με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας εξασφαλίζει μεγαλύτερα επίπεδα πρόσφυσης ενώ περιορίζει τα φαινόμενα υποστροφής.

Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες της μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων επιλογών για ζάντες, ενώ σε ό,τι αφορά το μέγεθος των τροχών, υπάρχουν επιλογές που ποικίλουν από 17 έως 19 ίντσες.

Πίσω από τους τροχούς, σε συμφωνία με το προφίλ της έκδοσης, βρίσκονται οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, ενώ την αισθητική συμπληρώνουν η ανασχεδιασμένη γρίλια σε συνδυασμό με τις κυψελοειδείς εισαγωγές αέρα στο μπροστινό τμήμα ενώ, αιχμηρότεροι είναι και οι προφυλακτήρες. Παράλληλα, τα τεχνολογίας bi-xenon φωτιστικά συμπληρώνουν τα LED ημέρας τα οποία ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης, όπως εξάλλου και τα πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Παράλληλα, με τα LED στο πίσω τμήμα, κυριαρχούν οι τραπεζοειδείς επιχρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης, το spoiler και ο αεροδυναμικός διαχύτης.

Από τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού, εκτός από τις απαραίτητες αισθητικού περιεχομένου διαφοροποιήσεις, ξεχωρίζουν τα δερμάτινα sport καθίσματα, ο ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων, τα μεταλλικά πεντάλ και το λογότυπο RS σε συνδυασμό με τις διαφορετικές επιλογές σε ό,τι αφορά τα υλικά των επενδύσεων.

auto.in.gr

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024