Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota: Στην -πράσινη- κορυφή των Best Global Green Brands για τρίτη χρονιά

Toyota: Στην -πράσινη- κορυφή των Best Global Green Brands για τρίτη χρονιά

H Toyota διατήρησε την πρωτιά της στην ετήσια έρευνα της Interbrand που εκπονείται για τρίτη χρονιά και βαθμολογεί το πράσινο προφίλ των εταιρειών τόσο σε επίπεδο εταιρικής πολιτικής όσο και στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού.

Παγκόσμια έρευνα που εκπονήθηκε από την εταιρεία συμβούλων Interbrand σε συνεργασία με την Deloitte με σκοπό να αξιολογηθούν συνολικά οι οικολογικές πρακτικές εταιρειών σε κάθε επίπεδο δραστηριότητας τους ανέδειξε, για τρίτη φορά στη σειρά, την ιαπωνική φίρμα στην 1η θέση των Best Global Green Brands σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Για την εκπόνηση της έρευνας, αξιοποιούνται στοιχεία που συλλέγονται από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου μεταξύ των οπίων Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Βραζιλία και Ινδία, Ρωσία και Καναδάς) ενώ, εκτός από την επίσημη πολιτική που ακολουθεί κάθε εταιρεία μέσω των προϊόντων και της παραγωγικής της διαδικασίας στον τομέα του περιβάλλοντος, ελήφθη υπόψη και η άποψη που έχει σχηματίσει το καταναλωτικό κοινό για το «πράσινο προφίλ» των εταιρειών.

Από τη συνδυαστική αξιολόγηση των παραπάνω στοιχείων προέκυψε ένα πράσινο σκορ για κάθε εταιρεία ανεξαρτήτως του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται και η τελική κατάταξη βρήκε τον όμιλο Toyota στο Νο1.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική έκθεση της Interbrand η πρωτιά της Toyota οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στο Prius το οποίο, κατέγραψε 2,9 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως μόνο το 2012

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνολικές πωλήσεις υβριδικών μοντέλων Toyota και Lexus μέχρι στιγμής, ανέρχονται συνολικά σε 5,22 εκατομμύρια μονάδες, κάτι που, μεταφράζεται σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 35 τόνους, ενώ ειδική μνεία γίνεται και στην παραγωγική διαδικασία μοντέλων του ομίλου Toyota που συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση νερού και πρώτων υλών.

Ως προς αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις αναγνωρισμένες πράσινες περγαμηνές στις εγκαταστάσεις της Toyota στην Ιαπωνία, πλέον και το εργοστάσιο της στη Βρετανία ανακηρύσσεται ως το πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου που πιστοποιήθηκε με IS0 14001 για τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης που διαθέτει, ενώ ήδη από το 2011, διαθέτει ένα σύστημα από φωτοβολταϊκά πάνελ που προσφέρουν αρκετή ενέργεια για την παραγωγή περίπου 7.000 αυτοκινήτων το χρόνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος περιβαλλοντικής συνείδησης κινείται και η πρακτική της Toyota να συμμετέχει σε πειραματικό πρόγραμμα car sharing στην γαλλική πόλη Grenoble συμμετέχοντας με αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Αυξημένη βαρύτητα στην διατήρηση της πρωτιάς της Toyota δοαδραμάτισε και ο προϊοντικός της σχεδιασμός που προβλέπει την διάθεση 21 νέων ή ανανεωμένων υβριδικών μοντέλών την τριετία 2012-2015. Παράλληλα, έως το 2015 η Toyota θα έχει λανσάρει και το πρώτο υδρογονοκίνητο ευρείας παραγωγής μοντέλο της.

Μέχρι τότε και σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ήπειρο οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 12 υβριδικών μοντέλων Toyota και Lexus τα οποία ήδη εκπροσωπούν το 18% των συνολικών πωλήσεων της Toyota Motor Europe.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024