Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
VUHL 05 2014:  Ο ΒεελζεVUHL της ασφάλτου

VUHL 05 2014: Ο ΒεελζεVUHL της ασφάλτου

Μεξικανική φίρμα με το όνομα VUHL (Vehicle of Ultra High performance Lightweight), παρουσίασε ένα αγωνιστικών προδιαγραφών αλλά νόμιμο για το δρόμο, διθέσιο sporstcar που θα διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα σε μοντέλα όπως το KTM X-BOW και το Ariel Atom.


Τα “street-legal” αγωνιστικά αυτοκίνητα σχεδιασμένα ειδικά για τις ανάγκες ενός γύρου σε πίστα, αποκτούν έναν ακόμα εκπρόσωπο, του εξωτικού τους είδους, αυτή τη φορά με εξίσου εξωτική προέλευση.

Καρπός εξέλιξης της μεξικανικής εταιρείας VUHL το 05 αποκαλύφθηκε από τους σχεδιαστές του Guillermo και Iker Echeverria με κάθε επισημότητα στο Royal Automobile Club του Λονδίνου, παρουσία του Sir Stirling Moss με την υπόσχεση να επαληθεύσει πλήρως το όνομα το δικό του και της εταιρείας του το οποίο προέρχεται από τα αρχικά Vehicle of Ultra High performance Lightweight.

Aν και μέχρι στιγμής η μεξικανική φίρμα δεν έχει δημοσιοποιήσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του VUHL 05 και τις επιδόσεις καθώς η εξέλιξή του συνεχίζεται ωστόσο, φρόντισε να ανακοινώσει τα βασικά.

Το VUHL 05 εξοπλίζεται με ένα δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα EcoBoost της Ford με απόδοση 285 ίππων και 420 Nm ροπής ο οποίος καθιστά δυνατή την επιτάχυνση του Μεξικανικού μοντέλου από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη επιτάχυνσή του αγγίζει τα 245 χλμ./ώρα.

Καθοριστικό ρόλο στις επιδόσεις του διαδραματίζει και το χαμηλό βάρος του αγωνιστικού το οποίο περιορίζεται σε 725 κιλά χάρη στη σπαρτιατική λιτότητά και στο monocoque πλαίσιο από αλουμίνιο το οποίο υπόσχεται να προσφέρει τρεις φορές μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία από μια Lotus Elise.

Πιστό επίσης στο αγωνιστικό του πνεύμα το τιμόνι δεν διαθέτει σύστημα υποβοήθησης ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα απλό μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Τα ελαστικά έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Michelin, ενώ στις τελικές ρυθμίσεις του μονοθεσίου έχουν συμβάλλει και άλλες ευρωπαϊκές φίρμες με αγωνιστική εμπειρία.

Η εξέλιξή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος της χρονιάς οπότε και το VUHL 05 αναμένεται να περάσει στην παραγωγή με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν την άνοιξη του 2014.

Η τιμή του αναμένεται να ξεκινά λίγο πάνω από τα 77.000 ευρω συν τα έξοδα μεταφοράς ενώ, σύμφωνα με τη μεξικανική φίρμα, υπάρχει δυνατότητα παραγωγής έως και 50 μονάδων ετησίως προς όφελος και της σπανιότητάς του.

Τα πρώτα αυτοκίνητα που θα παραχθούν θα έχουν επιπλέον συλλεκτικό χαρακτήρα, καθώς, χάρη στον επαναπρογραμματισμό της κεντρικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα θα αποδίδουν 300 ίππους και θα διαθέτουν μεγαλύτερους τροχούς και διαφορετικό φινίρισμα.

auto.in.gr

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024