Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Opel Monza Concept:  Coupe επιστροφή  μέσω Φρανκφούρτης

Opel Monza Concept: Coupe επιστροφή μέσω Φρανκφούρτης

Ένα πρωτότυπο μοντέλο με σαφείς προοπτικές παραγωγής ετοιμάζει η γερμανική φίρμα για την έκθεση της Φρανκφούρτης επιχειρώντας την επιστροφή της στην κατηγορία των δυναμικών coupe μέσα από την αναβίωση του ονόματος Monza.

Tην αναβίωση του ονόματος Monza και την επαναφορά ενός αυθεντικού coupe στην γκάμα και το λεξιλόγιό της, φέρεται να ετοιμάζει η γερμανική φίρμα, παρουσιάζοντας ένα αντίστοιχο πρωτότυπο, στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο.

Δεκαέξι χρόνια μετά το Calibra και την παρουσία ενός αντίστοιχου μοντέλου στην γκάμα, η γερμανική φίρμα, γυρίζοντας σελίδα σε ό,τι αφορά την μετάδοση της κίνησης, ετοιμάζει ένα απευθείας απόγονο του Monza των δεκαετιών του ’70 και του ’80 με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Αυτό, ωστόσο, δείχνει να αποκλείει όλες τις μέχρι σήμερα γνωστές πλατφόρμες της GM Europe, αναδεικνύοντας ως επικρατέστερη αφετηρία για το Opel Monza μια μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμας που αξιοποιεί η Cadillac ATS.

Σε επίπεδο κινητήρων, αυτό, σημαίνει ότι η γκάμα θα ξεκινά από τετρακύλινδρες επιλογές 2,0 λίτρων φτάνοντας έως και V6 βενζινοκινητήρες χωρητικότητας 3,6 λίτρων με απόδοση που θα αγγίζει έως και τους 325 ίππους αναλόγως την αγορά διάθεσης. Από την ευρωπαϊκή γκάμα δεν αναμένεται να λείψουν και οι δημοφιλείς πετρελαιοκίνητες εκδόσεις.

Ανεξαρτήτως των κινητήρων του μοντέλου ως έκδοσης παραγωγής, το πρωτότυπο που θα αποκαλυφθεί στη γερμανική έκθεση αναμένεται να υιοθετήσει ένα plug-in hybrid μηχανικό σύνολο, παρόμοιο με αυτό της Buick Riviera η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση της Σαγκάης την άνοιξη του 2013.

Παράλληλα με τα πλεονεκτήματά του ως προς το περιβάλλον, το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο παρέχει και τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης των μπαταριών χάρη στο αντίστοιχο σύστημα του αμερικανικού ομίλου.

Το προφίλ του Monza θα συμπληρώσει η χρήση ελαφρών υλικών για την κατασκευή του προς όφελος του δυναμικού χαρακτήρα, ενώ στα στοιχεία εξοπλισμού του θα συγκαταλέγονται οι τελευταίες τεχνολογικές-gadget εξελίξεις της Opel σε αυτόν τον τομέα.

Παράλληλα με τις υπόλοιπες ιδιότητές του, το Monza ως πρωτότυπο θα αναλάβει να συστήσει στο κοινό και την τελευταία μετεξέλιξη του αισθητικού κώδικά της φίρμας που σε συνάρτηση και με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου φαίνεται να οδηγεί σε δυναμικότερα σχεδιαστικά μονοπάτια.

auto.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024