Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Jaguar Project 7 Concept: Και το επτά ήταν υπέροχο

Jaguar Project 7 Concept: Και το επτά ήταν υπέροχο

Με όνομα που να παραπέμπει σε ένα ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν και αντίστοιχη σχεδιαστική έμπνευση, η Jaguar αποκαλύπτει μια one-off σχεδιαστική μελέτη με αφετηρία την F-Type και σκληροπυρηνικά sport προδιαγραφές.


Οι Βρετανοί της Jaguar με αφορμή το, επίσης βρετανικό, αλλά διεθνούς ενδιαφέροντος σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές, Φεστιβάλ Ταχύτητας που πραγματοποιείται στο Goodwood, το Σαββατοκύριακο, δημιούργησαν ένα sport πρωτότυπο που ξυπνά αγωνιστικές μνήμες μακρινού παρελθόντος έχοντας, όμως, ως αφετηρία το νεότερο μοντέλο της φίρμας.

Ο λόγος για το Project 7, ένα μονοθέσιο πρωτότυπο που σχεδιάστηκε σε μόλις τέσσερις μήνες έχοντας ως αφετηρία την F-Type και το οποίο ονομάστηκε έτσι, για να τιμήσει τις επτά νίκες της φίρμας στο Le Mans μεταξύ 1951 και 1990.

Με σαφείς επιρροές από την εμβληματική D-Type της δεκαετίας του ’50 όπως μαρτυρά η σχεδίαση του πίσω τμήματος με το μόνο, ενσωματωμένο στο αμάξωμα προστατευτικό για την περίπτωση ανατροπής, το Project 7 δεν κρύβει την συγγένειά του με το μικρό roadster της φίρμας αν και με σαφείς διαφορές.

Σε αυτές συγκαταλέγονται το μικρότερο παρμπρίζ, η μεγαλύτερη γρίλια, ο νέος προφυλακτήρας, τα πιο αεροδυναμικά σχεδιασμένα πλευρικά τμήματα ενώ, το αλουμινένιο κατά κύριο λόγο αμάξωμα διακόπτεται από την παρουσία ανθρακονημάτινων στοιχείων. Από το εξωτικό αυτό υλικό είναι κατασκευασμένα τα πάσης φύσεως αεροδυναμικά βοηθήματα καθώς επίσης οι εισαγωγές αέρα στο καπό, οι πλευρικοί καθρέφτες, ενώ δεν λείπει και από τις λεπτομέρειες στις ζάντες των 20 ιντσών τροχών με τα ελαστικά της Pirelli P Zero.

Με ανθρακονήματα επενδύονται και οι σκληρές επιφάνειες του εσωτερικού, όπου κυριαρχεί το ένα και μοναδικό αγωνιστικό κάθισμα, επίσης από συνθετικά υλικά, με τη ζώνη τεσσάρων σημείων. Το κάθισμα του συνοδηγού έχει αντικατασταθεί από μία θέση για το κράνος που ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με το αμάξωμα.

Στην καρδιά του Project 7 βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 με χωρητικότητα 5,0 λίτρων απόδοσης 550 ίππων και 680 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με το κιβώτιο οχτώ σχέσεων Quickshift. O συνδυασμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στην πρωτότυπη Jaguar να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ανέρχεται σε 300 χλμ./ώρα.

Στον ρυθμό των αγωνιστικών της επιδόσεων συντονίζεται και η διάταξη της ανάρτησης η οποία έχει τροποποιηθεί προς όφελος του δυναμικού της προσανατολισμού ενώ, το προφίλ της one-off έκδοσης συμπληρώνουν το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό αλλά και η ανασχεδίαση του συστήματος εξαγωγής με στόχο έναν αυθεντικά αγωνιστικό ήχο.

auto.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο τρελό» – Έκλεισαν πάλι το Πασαλιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού

«Για αυτό θα ζω με όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό»... Και κάπως έτσι αυτό το σύνθημα παίρνει σάρκα και οστά και για το μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024