Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο SUV χορό η Jaguar από το 2015

Στο SUV χορό η Jaguar από το 2015

Η βρετανική φίρμα ετοιμάζει τον SUV εκπρόσωπό της ο οποίος θα αντλήσει σχεδιαστικά και τεχνολογικά στοιχεία από την XJ, καθώς και απο το πρωτότυπο C-X75 με την προοπτική να διατεθεί σε ορίζοντα διετίας.


Η παραγωγή ενός SUV μοντέλου υπάρχει από καιρό στα σχέδια της βρετανικής φίρμας, ωστόσο, πλέον φαίνεται να ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την υλοποίησή του, καθώς σύμφωνα με πηγές, τα σχεδιαστήρια της Jaguar βρίσκονται ήδη πολύ κοντά στην τελική μορφή του μοντέλου το οποίο και θα διατεθεί από το 2015.

Παρά τη συγγένεια της φίρμας με την Land Rover, το SUV της Jaguar θα ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική γραμμή σε ό,τι αφορά τη σχεδίασή του, αναμιγνύοντας τη γνώριμη αισθητική των πολυτελών sedan των Βρετανών με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα crossover χαρακτηριστικά.

Κάπως έτσι, αυτό που αναμένεται να δώσει το στίγμα της σιλουέτας του SUV το οποίο αναμένεται να ονομάζεται Q-Type ή XQ, με δεδομένο ότι η Jaguar έχει κατοχυρώσει και τις δύο ονομασίες, θα είναι η έντονη κλίση του παρμπρίζ και η καμπύλη γραμμή του τόξου της οροφής που θα καταλήγει στο πίσω τμήμα, θυμίζοντας την σχεδίαση της XJ προσαρμοσμένη στις ανάγκες ενός SUV, ενώ θα υπάρξουν και αρκετές αισθητικές λεπτομέρειες που θα προέρχονται από το νεότερο μοντέλο της φίρμας, F-Type.

Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς δεδομένης της πρόσβασης της Jaguar στην τεχνολογία της Land Rover, το νέο SUV δεν θα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα του Evoque ή κάποια άλλη πλατφόρμα των εμβληματικών off-road, αλλά μια μικρότερη εκδοχή της αλουμινένιας πλατφόρμας της XJ, προκειμένου τόσο το βάρος όσο και το κόστος εξέλιξης να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα.

H συγκεκριμένη πλατφόρμα μάλιστα, θα αξιοποιηθεί και για ένα ακόμα, νέο, μοντέλο της Jaguar που θα διεκδικήσει μια θέση στην μεσαία κατηγορία των BMW Σειράς 3, Mercedes-Benz C-Class και Audi A4.

Στα στοιχεία του νέου SUV θα συγκαταλέγεται και το καινοτόμο σύστημα υποβοήθησης τιμονιού που η Jaguar παρουσίασε με το πρωτότυπο C-X75 και το οποίο συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ αναμένεται να διατεθεί τόσο σε δικίνητες, με κίνηση στον πίσω άξονα, όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, με δεδομένο και το σχετικά περιορισμένο μέγεθος του SUV, την γκάμα αναμένεται να πλαισιώσουν τετρακύλινδροι κινητήρες μεταξύ των οποίων ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας 240 ίππων και ο 2,2 λίτρων diesel από το Evoque, σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος, αλλά και με βελτιώσεις που θα συμβάλλουν στην επιπλέον αποδοτικότητα αλλά και στην πιο πολιτισμένη λειτουργία ώστε να ταιριάζει περισσότερο στα πρότυπα της Jaguar.

Την κορυφαία έκδοση αναμένεται να εξοπλίσει ο υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος κινητήρας 3,0 λίτρων της βρετανικής φίρμας με απόδοση 340 ίππων ενώ δεν αποκλείεται και μια υβριδική έκδοση η οποία θα βαδίσει στα χνάρια του μηχανικού συνόλου που παρουσιάστηκε στο πρωτότυπο C-X75 και συνδύαζε τη λειτουργία δύο ηλεκτρικών μοτέρ με βενζινοκινητήρα.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024