Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Skoda Rapid Spaceback 2014: Αποκάλυψη τώρα

Skoda Rapid Spaceback 2014: Αποκάλυψη τώρα

Το τσεχικό μοντέλο προσθέτει μια νέα liftback εκδοχή αμαξώματος στην γκάμα του η οποία έχει μικρότερο μήκος κατά 18 εκατοστά αλλά διατηρεί την ευρυχωρία του θαλάμου επιβατών.


Μετά από μια σειρά εικόνων και κατασκοπικών λήψεων που προανήγγειλαν την άφιξή του η Skoda αποκάλυψε την πεντάθυρη liftback εκδοχή του Rapid.

Έχοντας ως αφετηρία την μέχρι σήμερα γνωστή τετράθυρη εκδοχή του τσεχικού μοντέλου, το Spaceback έχει μεν το ίδιο μεταξόνιο (2,602 μ.) ωστόσο, το αμάξωμα του, εκτός από τις προφανώς σχεδιαστικές διαφορές στην τρίτη κολώνα και στο πίσω τμήμα, έχει κατά 18 εκατοστά μικρότερο μήκος.

Παρ΄όλα αυτά, σύμφωνα με την Skoda, το Spaceback εξακολουθεί να προσφέρει 64 εκατοστά χώρου για τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος αλλά και 98 εκατοστά καθ΄ύψος, εξασφαλίζοντας ως προς αυτό την πρωτοκαθεδρία της κατηγορίας του. Σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ αντιστοιχεί σε 415 λίτρα και φτάνει τα 1.380 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων του, το Spaceback θα διατεθεί στην Ευρώπη με έξι επιλογές, τέσσερις κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου με ισχύ από 75 έως 122 ίππους.

Μεταξύ των εκδόσεων κινητήρα ξεχωρίζει για τις περιβαλλοντικές περγαμηνές της και όχι μόνο, η πετρελαιοκίνητη 1.6 ΤDI GreenLine των 90 ίππων η οποία απαιτεί 3,8 λίτρα καυσίμου/100 χλμ. και εκλύει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 99 γραμμ./χλμ. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα τέλη κυκλοφορίας.

Σε επίπεδο εξοπλισμού το Rapid Spaceback, είναι αντιστοίχως γενναιόδωρο με την μέχρι σήμερα γνωστή έκδοσή του, ενώ στις επιλογές εκτός από φωτιστικά σώματα xenon, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, ηλιοροφή και φώτα ομίχλης διατίθεται και η δυνατότητα διπλού πατώματος στο πορτ μπαγκάζ για περισσότερη εργονομία.

auto.in.gr

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024