Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ταχύτερη χορτοκοπτική μηχανή του κόσμου

Η ταχύτερη χορτοκοπτική μηχανή του κόσμου

Με έναν κινητήρα χωρητικότητας 1.000 κ.εκ. και απόδοσης 110 ίππων, η MeanMower της Honda αποτελεί την ταχύτερη και ταυτόχρονα απολαυστικότερη χορτοκοπτική μηχανή του πλανήτη.


Ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον αποκτά η διαδικασία περιποίησης του γκαζόν μετά την απόφαση της Honda να εξελίξει την ταχύτερη χορτοκοπτική μηχανή του πλανήτη.

H Mean Mower, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Team Dynamics, δηλαδή την αγωνιστική ομάδα που υποστηρίζει την ιαπωνική φίρμα στο βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC).

Αν και έχει βασιστεί σε μια ταπεινή χορτοκοπτική μηχανή ευρείας παραγωγής -την HF2620- οι βελτιώσεις που έχει υποστεί, τόσο στο πλαίσιο όσο και στα μηχανικά της μέρη, την έχουν μεταμορφώσει σε μια πραγματική υπερδύναμη.

Ανάμεσα στα εξωτικά χαρακτηριστικά της Mean Mower ξεχωρίζει η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση, το ελαφρύ αλλά εξαιρετικά ανθεκτικό πλαίσιο και φυσικά ο κινητήρας των 1.000 κ.εκ., ο οποίος προέρχεται από την Honda VTR Firestorm, αποδίδοντας 110 ίππους.

Παράλληλα, η Honda προσπάθησε να διατηρήσει την εικόνα μιας συμβατικής χορτοκοπτικής μηχανής όπως άλλωστε και τις παραδοσιακές ιδιότητες της, έστω και αν στη θέση του σάκου αποθήκευσης του γκαζόν έχει τοποθετηθεί η δεξαμενή καυσίμου, ένα υψηλής απόδοσης ψυγείο λαδιού και ένα δευτερεύων σύστημα ψύξης για τον κινητήρα.

Από εκεί και πέρα, το εξαιρετικά χαμηλό βάρος της κατασκευής σε συνδυασμό με την ισχύ που εξασφαλίζει ο κινητήρας των 1.000 κ.εκ. χαρίζουν στη Mean Mower επιδόσεις υπεραυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, η Mean Mower έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα, με την τελική της ταχύτητα να αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο τρελό» – Έκλεισαν πάλι το Πασαλιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού

«Για αυτό θα ζω με όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό»... Και κάπως έτσι αυτό το σύνθημα παίρνει σάρκα και οστά και για το μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024