Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse JPW Special Edition: Ζωντανός θρύλος

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse JPW Special Edition: Ζωντανός θρύλος

Το ταχύτερο open top τετράτροχο του πλανήτη επέλεξε η Bugatti για να τιμήσει τον Jean-Pierre Wimille, δύο φορές νικητή του εικοσιτετράωρου αγώνα αντοχής του Le Mans.


Μια Bugatti Veyron, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την χωρίς σταθερή οροφή Grand Sport Vitesse των 1.200 ίππων, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να ξεχωρίσει. Συνεπώς ο σκοπός της δημιουργίας μιας ακόμα συλλεκτικής έκδοσης του αυτοκινήτου δεν θα μπορούσε να είναι αυτός.

Βαμμένη στο χρώμα της αγωνιστικών προδιαγραφών Bugatti 57S Tank, η Grand Sport Vitesse τιμά έναν από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς αγώνων στην ιστορία της φίρμας.

Ο λόγος για τον Jean-Pierre Wimille, που στο τιμόνι μιας Bugatti κέρδισε δύο φορές τον εικοσιτετράωρο αγώνα του Le Mans.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille Special Edition, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, θα παραχθεί σε μόλις τρία αντίτυπα, αποτελώντας την πρώτη από τις έξι συνολικά εκδόσεις του αυτοκινήτου που θα αφιερωθούν στους αγωνιστικούς θρύλους της φίρμας.

Πέρα από τις συγκεκριμένες χρωματικές επιλογές που έχουν πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό και το εξωτερικό τμήμα του εμβληματικού υπεραυτοκινήτου, τα μηχανικά του μέρη δεν παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι κινητήρας βενζίνης των 8,0 λίτρων εξακολουθεί να παράγει 1.200 ίππους και 1.500 Nm ροπής, επιτρέποντας στη Veyron Grand Sport Vitesse να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα.

Η επίσημη αποκάλυψη του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στην Καλιφόρνια στις 16 Αυγούστου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ αυτοκινήτου του Pebble Beach.

auto.in.gr

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024