Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο σφυρί η Daimler Super V8 LWB της Βασίλισσας Ελισσάβετ

Στο σφυρί η Daimler Super V8 LWB της Βασίλισσας Ελισσάβετ

Έχοντας διανύσει περίπου 25.000 χλμ. σε… βασιλικά χέρια η λιμουζίνα που χρησιμοποιούσε η ισόβια μονάρχης του βρετανικού θρόνου από το 2001 και για μια τριετία, οδηγώντας πολλές φορές η ίδια, θα δημοπρατηθεί τον Αύγουστο.


Όσο ο νέος και τρίτος στη σειρά, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος μονοπωλεί το ενδιαφέρον της επικαιρότητας, ένα άλλο, σίγουρα, ταπεινότερο και τετράτροχο απόκτημα του οίκου των Windsor, με εξίσου μακροσκελές όνομα, ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια.

Ο λόγος για την λιμουζίνα της γιαγιάς του, Ελισσάβετ –της γνωστής-, μια Daimler Super V8 LWB κατασκευής του 2001, ειδικά προσαρμοσμένης στις ανάγκες ενός μονάρχη.

Και αντιθέτως με ό,τι θα υπέθετε κανείς η Βασίλισσα Ελισσάβετ -η Β΄ βεβαίως, βεβαίως- χρησιμοποιούσε για τις προσωπικές της μετακινήσεις, οδηγώντας η ίδια, τη λιμουζίνα για τρία χρόνια στα πέριξ του Windsor Castle και του Buckingham Palace -ως γνωστόν στην εξοχική της κατοικία στο Balmoral προτιμά να μετακινείται, με Land Rover δεδομένης και της μορφολογίας του εδάφους. Όπως και να έχει, το κοντέρ της οχτακύλινδρης λιμουζίνας έχει γράψει 25.529 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4,0 λίτρων με απόδοση 375 ίππων.

Στα «βασιλικά» χαρακτηριστικά του, συγκαταλέγονται οι, ενσωματωμένοι στα φώτα ομίχλης, γαλάζιοι προβολείς ασφαλείας, ένας εξοπλισμός επικοινωνίας και ενδοσυνεννόησης αλλά και ένα ειδικά τροποποιημένο κεντρικό υποβραχιόνιο, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μια γυναικεία τσάντα.

Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί ένα περίγραμμα από φωτιστικά σώματα neon στον εσωτερικό καθρέφτη το οποίο και αναλάμβανε να ειδοποιεί από μακριά για το… υψηλό περιεχόμενο του αυτοκινήτου.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024