Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΒΜW M4 Coupe Concept: Στον δρόμο για την κορυφή

ΒΜW M4 Coupe Concept: Στον δρόμο για την κορυφή

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στη γραμμή παραγωγής βρίσκεται η BMW M4 Coupe μετά και την επίσημη αποκάλυψη της πρωτότυπης εκδοχή της.


Την Καλιφόρνια και συγκεκριμένα το φεστιβάλ αυτοκινήτου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Pebble Beach επέλεξε η BMW για την παγκόσμια πρεμιέρα της M4 Coupe.

Αν και πρόκειται για την πρωτότυπη εκδοχή του αυτοκινήτου, οι σχεδιαστικές και μη προδιαγραφές του μαρτυρούν πως το πανίσχυρο coupe βρίσκεται ένα βήμα πριν τη γραμμή παραγωγής.

Οι σχεδιαστικές αναβαθμίσεις που έχει δεχτεί το αμάξωμα φροντίζουν για την καλύτερη δυνατή ψύξη των μηχανικών μερών αλλά και για τον περιορισμό των αεροδυναμικών αντιστάσεων που προκαλούν οι στροβιλισμοί του αέρα.

Το καπό διαθέτει τη γνώριμη από το πρόσφατο παρελθόν προεξοχή, οι τροχοί το απαραίτητο για τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου μέγεθος, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα δύο ζεύγη των απολήξεων της εξάτμισης.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του βαυαρικού coupe ξεχωρίζει η χρήση ανθρακονημάτων, η οποία αυτή τη φορά δεν έχει περιοριστεί στην οροφή αλλά έχει επεκταθεί και σε άλλα τμήματα του αμαξώματος, όπως ο διαχύτης του πίσω προφυλακτήρα.

Εντύπωση προκαλούν και τα κεραμικής σύνθεσης φρένα, τα οποία στα πρότυπα της μεγαλύτερης M5 θα ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Δεδομένη, αντιθέτως, θα πρέπει να θεωρείται και η χρήση ενός μικρότερου -σε κυβισμό- κινητήρα, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν το οκτακύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ των 4,4 λίτρων να αντικαθίσταται από ένα εξακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο σύνολο απόδοσης 450 ίππων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την έκδοση παραγωγής της M4 Coupe αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στον επόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

auto.in.gr

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024