Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Opel Monza Concept: Μια θάλασσα από μέταλλο

Opel Monza Concept: Μια θάλασσα από μέταλλο

Οι Γερμανοί συμπληρώνουν τα κομμάτια του παζλ για το πρωτότυπο Monza το οποίο αποτελεί προπομπό για το νέο σχεδιαστικό τους κώδικα -και όχι μόνο- ο οποίος αντλεί την έμπνευσή του από τα κύματα της θάλασσας.


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε την πλήρη εικόνα του πρωτοτύπου που θα διαμορφώσει την μελλοντική αισθητική της.

Αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της φίρμας, απηχεί ως μοτίβο «τα κύματα του ωκεανού που σκάνε στην παραλία» διαμορφώνοντας έτσι την ρέουσα αισθητική του γερμανικού concept με μήκος 4,69 μέτρων.

Με ύψος 1,31 μέτρα, ο χώρος του θαλάμου επιβατών του Monza είναι κατά περίπου 15 εκατοστά χαμηλότερος από το μέσο όρο των συμβατικών αυτοκινήτων, ωστόσο, σύμφωνα με την Opel, ακόμα και έτσι, η τετραθέσια καμπίνα είναι ισάξια σε χώρους ενός μεσαίου αυτοκινήτου και καταφέρνει να είναι γενναιόδωρη καθ’ύψος για τους επιβάτες της.

Παράλληλα, η πρόσβαση στο θάλαμο πραγματοποιείται πολύ εύκολα χάρη στις “gullwing” πόρτες, ενώ το γερμανικό concept διαθέτει και έναν γενναιόδωρο χώρο αποσκευών 500 λίτρων.

Μένοντας στο εσωτερικό, το Monza Concept, αντί των συνήθων οθονών, μετατρέπει το ταμπλό του σε μια πολυχρηστική οθόνη η οποία εκτείνεται από πόρτα σε πόρτα με τη συνδρομή 18 LED.

Ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει τις ενδείξεις και να χειριστεί τα συστήματα του αυτοκινήτου μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι και φωνητικών εντολών.

Σε ό,τι αφορά αυτό που βρίσκεται κάτω από τις ορατές επιφάνειές του, το Monza Concept, συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα με ένα μηχανικό σύνολο που καταναλώνει φυσικό αέριο και λειτουργεί ως γεννήτρια, αναπληρώνοντας την ενέργεια των μπαταριών όταν αυτή εξαντληθεί.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για το τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο SIDI Turbo του 1,0 λίτρου που προανήγγειλε προσφάτως η Opel, τροποποιημένου, ωστόσο, για να λειτουργεί με φυσικό αέριο (CNG).

auto.in.gr

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024