Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
BMW X5 eDrive Concept: Plug-in υβριδικό ραντεβού στην Φρανκφούρτη

BMW X5 eDrive Concept: Plug-in υβριδικό ραντεβού στην Φρανκφούρτη

Μια πρωτότυπη plug-in υβριδική εκδοχή της μέχρι σήμερα γνωστής Χ5 θα παρουσιάσουν οι Βαυαροί στη διεθνή γερμανική έκθεση αυτοκινήτου στις 10 Σεπτεμβρίου.


Οι Βαυαροί φαίνεται να πήραν ηλεκτρική φόρα μετά το ηλεκτροκίνητο i3 και το επικείμενο i8 και πλέον σχεδιάζουν να επεκτείνουν την ηλεκτροκίνητη τεχνολογία τους και σε άλλα λιγότερο εξωτικά, σε σχέση με την ηλεκτροκίνητη i γκάμα τους και σε άλλα μοντέλα.

Κάπως έτσι, επέλεξαν να παρουσιάσουν στην επικείμενη γερμανική διεθνή έκθεση που πραγματοποιείται στις 10 Σεπτεμβρίου στην Φρανκφούρτη μια πρωτότυπη plug-in υβριδική έκδοση της Χ5.

Η X5 eDrive, όπως ονομάζεται συνδυάζει τη λειτουργία ενός TwinPower Turbo τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 95 ίππων το οποίο, τροφοδοτείται με μπαταρίες ιόντων λιθίου που βρίσκονται κάτω από το πάτωμα του πορτ μπαγκάζ.

Σύμφωνα με την BMW, όταν η ενέργεια των μπαταριών εξαντληθεί μπορεί να αναπληρωθεί απ’ οπουδήποτε υπάρχει μια πρίζα ή μέσω του συστήματος φόρτισης Wallbox.

Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες που εξασφαλίζει στην πρωτότυπη Χ5 το plug-in υβριδικό της σύνολο, το βαυαρικό SUV μπορεί να κινηθεί για 30 χλμ. βασιζόμενο αποκλειστικά σε ηλεκτρική ενέργεια με ταχύτητα έως και 120 χλμ./ώρα, ενώ ακόμα σημαντικότερο και από την ηλεκτρική της αυτονομία, είναι η οικονομία που εξασφαλίζει, εμφανίζοντας τιμή μέσης κατανάλωσης 3,8 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 90 γραμμ./χλμ.

Όπως επιβάλλει ο υβριδικός χαρακτήρας της, η X5 eDrive διαθέτει διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, τα οποία μεταβάλλουν τη λειτουργία της από υβριδική σε ηλεκτρική και αντιστρόφως, ενώ υπάρχει και μια τρίτη επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας η οποία, διατηρεί το επίπεδο φόρτισης των μπαταριών για μετέπειτα χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Προκειμένου να υπογραμμίσει τη διαφορετικότητά της και τις πράσινες περγαμηνές της η Χ5 eDrive διαθέτει ορισμένα ορατά στοιχεία που να σηματοδοτούν το plug-in hybrid χαρακτήρα της, όπως τα αντίστοιχα διακριτικά και η υποδοχή της πρίζας στο αριστερό φτερό, οι χαρακτηριστικές διαφορετικής σχεδίασης οι ζάντες που εξασφαλίζουν μικρότερη αντίσταση στον αέρα, ενώ το σύνολο συμπληρώνεται από ράγες οροφής.

auto.in.gr

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024