Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 3008 και 5008 2014: Πολυμέτωπη ανανέωση

Peugeot 3008 και 5008 2014: Πολυμέτωπη ανανέωση

Τα δύο γαλλικά μοντέλα θα προσγειωθούν στην έκθεση της Φρανκφούρτης με αλλαγές που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό της εικόνας τους αλλά και της εξοπλιστικής τους γκάμας.


Η πολυσυλλεκτική παρουσία των Γάλλων στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που ανοίγει τις πύλες της στις 10 Σεπτεμβρίου θα περιλαμβάνει και τις ανανεωμένες εκδοχές των δύο μοντέλων της τα οποία δίνουν έμφαση στην άνεση και την πρακτικότητα.

O λόγος για τις ανανεωμένες εκδοχές του 5008 και του 3008 οι οποίες φρεσκάρουν την αισθητική τους, προσθέτοντας ορισμένα επιπλέον εξοπλιστικά στοιχεία στο οπλοστάσιο τους.

Ξεκινώντας από το μεγαλύτερο 5008, το γαλλικό μοντέλο εναρμονίζεται με τις εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στο σχεδιαστικό κώδικά της Peugeot, υιοθετώντας τα ανάλογα αισθητικά χαρακτηριστικά στο μπροστινό τμήμα και συμπληρώνοντάς τα με περισσότερες αισθητικές λεπτομέρειες από χρώμιο στο αμάξωμα και νέου σχεδιασμού ζάντες για τους μεγέθους από 16 έως 18 ίντσες τροχούς.

Στο εσωτερικό του 5008 κυριαρχεί η ανανέωση των επενδύσεων ενώ, στις επιπλέον διαθέσιμες επιλογές, προστίθεται και ένα σετ δύο έγχρωμων οθονών επτά ιντσών οι οποίες τοποθετούνται στα προσκέφαλα των καθισμάτων, υποστηρίζουν διαφορετικά format αναπαραγωγής video και μουσικών αρχείων και συνδυάζονται με δύο σετ ασύρματων ακουστικών με Bluetooth.

Στον εξοπλισμό του 5008 συγκαταλέγεται επίσης και έγχρωμο head-up display όπου ο οδηγός μπορεί να ελέγξει με μια ματιά και χωρίς να πάρει τα μάτια του από το δρόμο ενδείξεις όπως η ταχύτητα, η ενεργοποίηση του cruise control και άλλά και άλλες πληροφορίες.

Η γκάμα του 5008 περιλαμβάνει τέσσερις βενζινοκίνητες εκδόσεις με δύο κινητήρες χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ένα VTi με απόδοση 120 ίππων και έναν THP σε εκδοχές ισχύος 155 και 163 ίππων, οι οποίοι αναλόγως την έκδοση συνδυάζονται με χειροκίνητο πέντε και έξι σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο ETG έξι σχέσεων.

Τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις εξοπλίζουν κινητήρες HDi FAP 1,6 και 2,0 λίτρων οι οποίοι κατά περίπτωση συνδυάζονται και με σύστημα start-stop και οι οποίοι προσφέρουν ισχύ 115, 150 και 163 ίππων.

Τα ίδια μηχανικά σύνολα απαρτίζουν την γκάμα και του ανανεωμένου 3008, το οποίο όμως, όπως και στην μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του, θα διατίθεται και σε υβριδική έκδοση η οποία συνδυάζει τη λειτουργία του πετρελαιοκινητήρα HDi FAP 2,0 λίτρων των 163 ίππων με αυτή, ενός ηλεκτρικού μοτέρ 37 ίππων το οποίο κινεί τον πίσω άξονα. Ως αποτέλεσμα, το Peugeot 3008 HΥbrid 4 προσφέρει συνδυαστική ισχύ 200 ίππων, εμφανίζοντας παράλληλα, μέγεθος κατανάλωσης 3,4 λίτρων/100 χλμ.

Σε ό,τι αφορά την ανανέωση, το 3008 που θα δώσει και αυτό το παρών στην Φρανκφούρτη διαθέτει ανασχεδιασμένα στοιχεία, όπως η γρίλια, τα φωτιστικά σώματα και οι προφυλακτήρες καθώς και κάποιες επιπλέον επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες, τα οποία αναλαμβάνουν να εκσυγχρονίσουν την εικόνα του.

Την αισθητική ανανέωση συμπληρώνουν τα ανασχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα και οι νέου σχεδιασμού ζάντες. Αντίστοιχη είναι η προσέγγιση και στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί η ανανέωση σε αισθητικού περιεχομένου λεπτομέρειες και η απαραίτητη ανανέωση στην γκάμα των επενδύσεων.

auto.in.gr

Sports in

Προς sold out το Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Με ταχύτατους ρυθμούς φεύγουν τα εισιτήρια για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024