Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
smart fourjoy: Σχεδιάζοντας το -τετραθέσιο- μέλλον

smart fourjoy: Σχεδιάζοντας το -τετραθέσιο- μέλλον

Μια πρώτη γεύση από το πώς θα μοιάζουν οι μελλοντικές προτάσεις της smart μάς χαρίζει το φουτουριστικό πρωτότυπο fourjoy, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πρόθεση της φίρμας να επιστρέψει στην παραγωγή τετραθέσιων μοντέλων.


H απουσία θυρών και οροφής, ο φουτουριστικός σχεδιασμός του εσωτερικού ακόμη και οι τέσσερις θέσεις του θαλάμου επιβατών μαρτυρούν πως η απόσταση που χωρίζει το smart fourjoy από τη γραμμή παραγωγής δεν είναι εφικτό να καλυφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το νέο και μεγαλύτερο σε διαστάσεις smart fortwo να πατά σε ευρωπαϊκό έδαφος στις αρχές του 2015, συνεχίζοντας την εμπορική του πορεία στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού λίγους μήνες αργότερα.

Αν και θα διατηρήσει τη διθέσια διαμόρφωσή του, η αύξηση στο συνολικό του μήκος είναι πιθανό να φτάσει ακόμα και τα 5 εκατοστά. Αντίστοιχη αύξηση θα παρουσιάσει και το πλάτος του αμαξώματος, ενισχύοντας σημαντικά την άνεση στο εσωτερικό του λιλιπούτειου τετράτροχου.

Το νέο smart fortwo, το οποίο εξελίσσεται παράλληλα με την επόμενη γενιά του Renault Twingo, θα φέρει κινητήρες της γαλλικής φίρμας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Daimler με τον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών Renault-Nissan.

Όσο για το fourjoy, το οποίο μεταξύ άλλων επιβεβαιώνει την πρόθεση της smart να επιστρέψει στην παραγωγή τετραθέσιων μοντέλων, θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 55 kW και με μπαταρίες ιόντων-λιθίου, η πλήρης φόρτιση των οποίων θα διαρκεί -σε οικιακό δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας- μόλις επτά ώρες.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της επικεφαλής της smart, Dr Annette Winkler. «To smart fourjoy αποτελεί μια μελέτη που μεταφέρει τον μοναδικό σχεδιασμό και την ευχαρίστηση της αστικής μετακίνησης που προσφέρει το smart fortwo σε ένα εξαιρετικά συμπαγές τετραθέσιο μοντέλο. Οι εξωτερικές αναλογίες αποκαλύπτουν αρκετά για το παρουσιαστικό του τετραθέσιου smart παραγωγής, το οποίο θα λανσαριστεί στα τέλη του 2014, επιτρέποντας σε οικογένειες να ταξιδεύουν με ένα smart»

auto.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024