Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Koenigsegg One:1, το αυτοκίνητο των 1.400 ίππων

Koenigsegg One:1, το αυτοκίνητο των 1.400 ίππων

Οι προδιαγραφές του στο χαρτί στοιχειοθετούν ένα υπεραυτοκίνητο ισχυρότερο από οτιδήποτε έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας supercars με το ομολογουμένως δύσκολο όνομα, σε συνέντευξη που παραχώρησε, έδωσε λίγα ακόμα στοιχεία για την πληθωρική προσωπικότητα του αυτοκινήτου που θα διεκδικήσει το θρόνο της Bugatti Veyron Super Sport.

O λόγος για το νέο δημιούργημα της σουηδικής φίρμας, Koenigsegg One:1 το οποίο όπως διαφημίζει και το όνομά του, υπόσχεται αναλογία κιλών/ίππο 1:1, χωρίς μάλιστα στο μέγεθος των κιλών να υπολογίζεται το καθαρό βάρος του αυτοκινήτου, αλλά το μεικτό, συμπεριλαμβανομένων, καυσίμων λαδιών, υγρών φρένων και κάθε άλλου είδους υγρού που απαιτεί ένα αυτοκίνητο. Αυτό σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Konigsegg μεταφράζεται σε ισχύ που θα ξεπερνά τους 1.400 ίππους.

Το παραπάνω μέγεθος, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν μέσω υπολογιστών από τη σουηδική φίρμα, θα κάνει το One:1 το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση από 0-200 χλμ./ώρα, αυτή από 0-300 χλμ./ώρα και εκείνη από 0-400 χλμ./ώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ψηφιακούς υπολογισμούς της φίρμας, η διαδικασία από 0-400 χλμ./ώρα αναμένεται να απαιτεί 20 δευτερόλεπτα, μέγεθος που θα καθιστά το σουηδικό supercar κατά 25 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερο από την Bugatti Super Sport World Record Edition ή απλά τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας.

Επιπλέον, η μέγιστη ταχύτητα του One:1 αναμένεται να ανέρχεται σε 450 χλμ./ώρα έναντι των 431 χλμ./ώρα της Bugatti Veyron Super Sports, χωρίς την παρέμβαση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

auto.in.gr

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024