Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Porsche Panamera Turbo S 2014: Altius Citius Fortius

Porsche Panamera Turbo S 2014: Altius Citius Fortius

Ισχυρότερη, αλλά και πιο άνετη από ποτέ “προσγειώνεται” η κορυφαία έκδοση του τετράθυρου coupe της Porsche καθώς στο πλαίσιο της ανανέωσής του, προσθέτει στην γκάμα του και μια δεύτερη έκδοση με επιμηκυμένο μεταξόνιο.


Η γερμανική φίρμα ολοκληρώνει την ανανέωση της γκάμας του τετράθυρου coupe της παρουσιάζοντας την έκδοση Turbo S.

Η Panamera Turbo S είναι κατά 20 ίππους ισχυρότερη από το μοντέλο που αντικαθιστά, χάρη σε τροποποιήσεις στο σύστημα υπερτροφοδοδότησης οι οποίες αυξάνουν την ισχύ του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα της των 4,8 λίτρων στους 570 ίππους ενώ η απόδοση ροπής ανέρχεται σε 750 Nm.

Ως αποτέλεσμα, η κορυφαία έκδοση του τετράθυρου coupe απαιτεί 3,8 δευτερόλεπτα προκειμένου να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα. ενώ η μεγιστή ταχύτητα ανέρχεται σε 309 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της, η Τurbo S μιμείται αισθητικά τις αλλαγές των υπολοίπων ανανεωμένων εκδόσεων διαθέτοντας ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα. Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στην ανανέωση της Turbo S είναι η προσθήκη μιας επιπλέον έκδοσης, της Executive η οποία, στα χνάρια της αντίστοιχης έκδοσης 4S, διαθέτει επιμηκυμένο μεταξόνιο κατά 15 εκατοστά προσφέρει περισσότερη ευρυχωρία, κυρίως σε ό,τι αφορά τους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Το προφίλ της ανανεωμένης Turbo S συμπληρώνει η παρουσία της ενεργής ανάρτησης της Porsche η οποία παραμετροποιεί τις ρυθμίσεις του πλαισίου αναλόγως και με την επιλογή του οδηγού μεταξύ των τριών προγραμμάτων Comfort, Sport και Sport Plus, το σύστημα διαχείρισης ροπής και τα κεραμικά δισκόφρενα με τα αγωνιστικά γονίδια.

auto.in.gr

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024