Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Lexus RC Coupe 2014: Αυθεντικά coupe

Lexus RC Coupe 2014: Αυθεντικά coupe

H Lexus προσγειώνεται στην έκθεση του Τόκυο, με ένα νέο μοντέλο  το οποίο με όπλο την ελκυστική εμφάνιση και τις αυθεντικά coupe αναλογίες, θα διεκδικήσει μια θέση στην αντίστοιχη κατηγορία.


Η ιαπωνική φίρμα επεφύλαξε την παγκόσμια πρεμιέρα ενός νέου coupe μοντέλου της για την 43η έκθεση του Τόκυο που ανοίγει τις πύλες της στις 20 Νοεμβρίου.

Το RC Coupe, όπως ονομάζεται, υιοθετεί σχεδιαστικά στοιχεία από τα πρωτότυπα LF-LC και LF-CC, εξελίσσοντας τα με τρόπο που να ενισχύει την εικόνα δυναμισμού.

Έτσι, το χαρακτηριστικό μοτίβο κλεψύδρας της γρίλιας έχει μεταβάλει τις αναλογίες του προς όφελος μιας πιο επιθετικής όψης, ενώ τις υπόλοιπες επιφάνειες του αμαξώματος του RC χαρακτηρίζουν οι αντιθέσεις ανάμεσα σε πτυχώσεις και καμπύλες.

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Lexus συνολικά, το σχήμα του νέου ιαπωνικού coupe συνεπικουρούμενης και της τοξοειδούς γραμμής οροφής διακρίνεται από περισσότερες καμπύλες σε σχέση με αντίστοιχες προτάσεις του παρελθόντος της.

Έτσι, με όπλο τις καμπύλες φόρμες και διαστάσεις μήκος 4,693 μ. πλάτος 1,838 μ. και ύψος 1,349 μ. και μεταξόνιο 2,73 μ. το RC φιλοδοξεί να δώσει το στίγμα ενός δυναμικού coupe.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί των 18 ιντσών -ή κατ΄επιλογή- 19 ιντσών με τις χαρακτηριστικής σχεδίασης ζάντες με τις λεπτομέρειες σε μαύρο ή στο χρώμα της πλατίνας.

Στο τετραθέσιο εσωτερικό, εκτός από τις επιρροές των πρόσφατων concepts της Lexus ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι ο τρόπος φωτισμού του θαλάμου. Πρόκειται για την πρώτο αντίστοιχο σύστημα φωτισμού της Lexus το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα ότι ο φωτισμός φωτίζει από κάτω από προς τα πάνω.

Το προφίλ του εσωτερικού συμπληρώνουν μια οθόνη επτά ιντσών για το σύστημα πλοήγησης, ενώ η κεντρική κονσόλα διαθέτει ενσωματωμένο το σύστημα Remote Touch Interface, ένα πολυχειριστήριο που η λειτουργία του παραπέμπει σε ποντίκι ηλεκτρονικού υπολογιστή και διευκολύνει τη διαχείριση των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Το floor του Τόκυο φιλοξενεί, αρχικά δύο εκδόσεις του RC Coupe ενώ, σε δεύτερο χρόνο, επίκειται τρίτη και ισχυρότερη έκδοση.

Έτσι τις πρώτες συστάσεις του μοντέλου δίνουν οι εκδόσεις RC 350 και η υβριδική 300h. H πρώτη εξοπλίζεται με ένα V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων με απόδοση 318 ίππους και 380 Nm ροπής, ενώ η δεύτερη με ένα υβριδικό σύνολο όπου ο 2,5 λίτρων βενζινοκινητήρας της Lexus συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνδυαστικά 163 ίππους και 221 Nm ροπής

Σε ό,τι αφορά την επερχόμενη κορυφαία έκδοση που ενδεχομένως θα υιοθετήσει τα διακριτικά RC-F, αναμένεται να εξοπλίζεται με έναν οχτακύλινδρο με χωρητικότητα 5,0 λίτρα που θα ξεπερνά τους 455 ίππους, ενώ σχετικά με την άφιξή της, δεν αναμένεται να καθυστερήσει καθώς φέρεται να πραγματοποιεί την πρεμιέρα της τον Ιανουάριο του 2014 στην έκθεση του Detroit.

auto.in.gr

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024