Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεκτείνουν τη συνεργασία τους Renault-Nissan και Mitsubishi

Επεκτείνουν τη συνεργασία τους Renault-Nissan και Mitsubishi

Η ιαπωνική συνεργασία των Mitsubishi-Nissan επεκτείνεται περιλαμβάνοντας τη Renault, πιο παγκόσμιους στόχους και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εξέλιξη ενός ηλεκτροκίνητου mini-car.

O όμιλος Renault-Nissan ανακοίνωσε τη διεύρυνση της συνεργασίας του με την Mitsubishi με στόχο την εξέλιξη κοινών τεχνολογιών και αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και ένα συμπαγών διαστάσεων ηλεκτροκίνητο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι τρεις φίρμες θα διερευνήσουν από κοινού «νέα projects που θα αφορούν κοινά προϊόντα και τεχνολογίες αλλά και συνεργασίες σε επίπεδο παραγωγής», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες γνωστές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που θα προκύψουν από τη συνεργασία, αρχικά θα κάνουν την εμφάνιση τους δύο νέα sedan, ένα μεσαίο με κύριο προορισμό την αγορά των ΗΠΑ και ένα μικρομεσαίο που διατεθεί παγκοσμίως τα οποία θα φορούν το σήμα της Mitsubishi αλλά θα αξιοποιούν τις πλατφόρμες της Renault.

Παράλληλα, οι δύο όμιλοι σχεδιάζουν να συνεξελίξουν ένα νέο ηλεκτρικό mini-car το οποίο θα διατεθεί επίσης παγκοσμίως. Την αφετηρία για το ηλεκτροκίνητο αναμένεται να αποτελέσει η ήδη υφιστάμενη, από το 2011, συνεργασία των Mitubishi-Nissan επί ιαπωνικού εδάφους, η οποία έχει ήδη καρποφορήσει, με την εξέλιξη και την παραγωγή «Kei cars», όπως ονομάζεται στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μια κατηγορία αυτοκινήτων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το χαμηλό βάρος, οι συμπαγείς διαστάσεις, η ευρυχωρία αλλά και συγκεκριμένες προδιαγραφές σε ό,τι αφορά την φορολόγησή τους και την ασφάλισή τους.

“Η Nissan και η Mitsubishi έχουν στο ενεργητικό τους πολλές επωφελείς μεταξύ τους συνεργασίες στο παρελθόν με την πιο πρόσφατη και πλέον επιτυχή, την κοινοπραξία στην Ιαπωνία. Καλωσορίζω αυτήν την ευρύτερη μεταξύ μας συνεργασία, η οποία θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την Renault, ενώ θα εξελίξει τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις μεταξύ Nissan και Mitsubishi”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του γαλλοιαπωνικού ομίλου, Carlos Ghosn, κατά την ανακοίνωση της νέας συνεργασίας.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024