Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Bugatti Legend Meo Costantini: Ο θρύλος των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ

Bugatti Legend Meo Costantini: Ο θρύλος των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ

Αφιερωμένη στον Meo Costantini, μια από τις πιο επιτυχημένες προσωπικότητες στην αγωνιστική ιστορία της γαλλικής φίρμας, είναι η τρίτη κατά σειρά ειδική έκδοση της Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, η οποία αποκαλύφθηκε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Dubai.


Tη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Dubai επέλεξε η Bugatti για την «επίσημη πρώτη» μίας ακόμη ειδικής έκδοσης της μέχρι σήμερα γνωστής Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse.

Ουσιαστικά πρόκειται την τρίτη έκδοση της σειράς «Les Légendes de Bugatti», η οποία αυτή τη φορά είναι αφιερωμένη στον Meo Costantini, μία από τις πιο επιτυχημένες προσωπικότητες στην αγωνιστική ιστορία της γαλλικής φίρμας.

Η Bugatti Legend Meo Costantini διακρίνεται χάρη στο γαλάζιο χρώμα των συνθετικών επιφανειών του αμαξώματός της, το οποίο παραπέμπει στην αγωνιστικών προδιαγραφών Bugatti Type 35.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης Veyron είναι οι γυαλισμένες στο χέρι επιφάνειες αλουμινίου, καθώς και η χρήση ενός ακόμη χρώματος (Bugatti Dark Blue Sport) σε συγκεκριμένα τμήματα του αμαξώματος.

Ολοκληρώνοντας με τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες του εξωτερικού τμήματος, στην αλουμινένια τάπα του δοχείου καυσίμου έχει χαραχτεί με laser η υπογραφή του θρυλικού οδηγού και μετέπειτα αγωνιστικού επικεφαλής της Bugatti.

Όπως ήταν φυσικό, οι αναφορές στο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της Bugatti δεν λείπουν και από το εσωτερικό της εν λόγω Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse.

Πέρα από την υπογραφή του Meo Costantini στα προσκέφαλα των δερμάτινων καθισμάτων, εντύπωση προκαλούν οι γραφικές αναπαραστάσεις στις επενδύσεις των θυρών, οι οποίες ζωντανεύουν σκηνές από τους αγώνες του μακρινού παρελθόντος.

Κατά τ’ άλλα, ο W16 κινητήρας χωρητικότητας 8,0 λίτρων εξακολουθεί να αποδίδει με τη βοήθεια τεσσάρων υπερσυμπιεστών 1.200 ίππους και να επιταχύνει την Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse των 2,09 εκατομμυρίων ευρώ από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024