Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volkswagen Tiguan 2015: Σχεδιαστικός επαναπροσδιορισμός

Volkswagen Tiguan 2015: Σχεδιαστικός επαναπροσδιορισμός

Οι αυξημένες διαστάσεις, οι χαμηλού κυβισμού κινητήρες και ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός θα αποτελέσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του Volskwagen Tiguan δεύτερης γενιάς.


Ένα βήμα πριν τη γραμμή παραγωγής δείχνει να βρίσκεται η δεύτερη, κατά σειρά, γενιά του Volkswagen Tiguan, η οποία αναμένεται να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2015.

Σε επίπεδο σχεδίασης, το δημοφιλές SUV της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα του CrossBlue Concept, ενσωματώνοντας παράλληλα στοιχεία και από την υπάρχουσα γενιά του VW Golf.

Πέρα από τη σχεδιαστική τους συγγένεια, τα best sellers της VW θα μοιράζονται και την ίδια πλατφόρμα. Γνωστό με την κωδική ονομασία MQB, το συγκεκριμένο «δάπεδο» προσφέρει την απαιτούμενη ευελιξία, ως προς την επιλογή των διαστάσεων ή ακόμη και της διάταξης των αναρτήσεων, περιορίζοντας το βάρος του συνόλου αλλά και το κόστος παραγωγής του.

Αναλυτικότερα, το νέο Tiguan θα αυξήσεις τις εξωτερικές του διαστάσεις με σκοπό να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη άνεση στο πενταθέσιο εσωτερικό του. Το συνολικό μήκος θα ξεπεράσει τα 4,3 μέτρα, επεκτείνοντας τις μεταφορικές δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Από εκεί και πέρα, οι κινητήρες θα προέλθουν από το σημερινό «οπλοστάσιο» της Volkswagen, ξεκινώντας από τα 1,2 λίτρα και φτάνοντας στους δίλιτρους, υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης και diesel άμεσου ψεκασμού.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η ύπαρξη δικίνητων αλλά και τετρακίνητων εκδόσεων, όπως άλλωστε και η παρουσία των ημι-αυτόματων κιβωτίων διπλού συμπλέκτη με επτά ή ακόμη και με δέκα σχέσεις μετάδοσης.

Auto Express

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024