Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nissan GΤ-R Nismo 2014: Το αυτοκίνητο των ρεκόρ

Nissan GΤ-R Nismo 2014: Το αυτοκίνητο των ρεκόρ

Η ισχυρότερη, μέχρι σήμερα, έκδοση του Nissan GT-R φέρει την υπογραφή της Nismo, αποτελώντας το ταχύτερο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής στην πίστα του Nurburgring.


Με αναβαθμισμένα μηχανικά μέρη και βελτιωμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά το Nissan GT-R Nismo κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring, καλύπτοντας τα 21,8 χιλιόμετρα της «πράσινης κόλασης» σε μόλις 7 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.

Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκαν δύο μεγαλύτεροι υπερσυμπιεστές καυσαερίων, οι οποίοι αύξησαν την απόδοση του V6 κινητήρα των 3,6 λίτρων στους 591 ίππους και τα 652 Nm ροπής.

Από εκεί και πέρα, παρεμβάσεις δέχτηκαν τόσο οι ρυθμίσεις της ανάρτησης -εκεί μεταξύ άλλων συναντάμε νέους συνδέσμους και μεγαλύτερης διαμέτρου πίσω αντιστρεπτική- όσο και το πλαίσιο, το οποίο αύξησε την ακαμψία του.

Αντιστοίχως, οι αλλαγές που έγιναν στον σχεδιασμό του αμαξώματος βελτίωσαν ακόμη περισσότερο τις αεροδυναμικές του επιδόσεις, εξασφαλίζοντας 100 κιλά επιπλέον κάθετης δύναμης στην ταχύτητα των 300 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν τα καθίσματα της Recaro με τον συνθετικής κατασκευής σκελετό, όπως και η επένδυση από Alcantara που «ντύνει» το τιμόνι και το κάλυμμα των οργάνων μέτρησης.

Τέλος, για το Nissan GT-R Nismo η Dunlop έχει εξελίξει μια ειδική σειρά ελαστικών, η οποία τοποθετείται σε ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024