Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Porsche Macan 2014: O μικρός αδερφός

Porsche Macan 2014: O μικρός αδερφός

Τη μικρογραφία της μέχρι σήμερα γνωστής Cayenne φιλοδοξεί να αποτελέσει το συμπαγών διαστάσεων SUV της Porsche το οποίο αποκαλύφθηκε στο Los Angeles.


To πρώτο συμπαγών διαστάσεων SUV στη σύγχρονη ιστορία της απέκτησε η Porsche μετά και την αποκάλυψη της Macan στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles.

To νέο SUV της Porsche δεν ξεπερνά σε μήκος τα 4,7 μέτρα, γεγονός που την τοποθετεί απέναντι σε προτάσεις, όπως η BMW X3 των 4,65 μέτρων.

Αν και η Macan βασίζεται πάνω στο Audi Q5, δύσκολα μπορείς να εντοπίσεις κοινά στοιχεία ανάμεσα στις δύο προτάσεις.

Πέρα από τις εμφανείς σχεδιαστικές διαφορές αλλά και τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις, η Macan έχει να παρουσιάσει μια σειρά ουσιαστικών αναβαθμίσεων σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών.

Ξεκινώντας από την ανάρτηση, στον μπροστινό άξονα συναντάμε διπλά ψαλίδια και στον πίσω πολλαπλούς συνδέσμους. Τις προδιαγραφές της ανάρτησης συμπληρώνουν τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και η αερανάρτηση, η οποία σου επιτρέπει -μεταξύ άλλων- να αυξομειώνεις την απόσταση που διατηρεί το αμάξωμα από το έδαφος.

Ανεξαρτήτως έκδοσης η Macan εφοδιάζεται με ενεργό σύστημα τετρακίνησης αλλά και με ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων, το γνωστό σε όλους PDK.

Ένας νέος V6 κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 3,6 λίτρων εφοδιάζει την κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου, αποδίδοντας με τη βοήθεια δύο υπερσυμπιεστών 400 ίππους. Χάρη σε αυτόν, η Macan Turbo επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Αντίστοιχα είναι και τα χαρακτηριστικά της έκδοσης Macan S, μόνο που στη συγκεκριμένη έκδοση έχουμε να κάνουμε με biturbo εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,0 λίτρων, η μέγιστη ισχύς του οποίου φτάνει τους 340 ίππους.

Στη μοναδική, για την ώρα, έκδοση diesel ένας ακόμη V6 κινητήρας φροντίζει για την κίνηση του αυτοκινήτου, αποδίδοντας 258 ίππους και 580 Nm ροπής.

auto.in.gr

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024