Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz Concept GLA 45 AMG:  Στον αστερισμό των ισχυρών

Mercedes-Benz Concept GLA 45 AMG: Στον αστερισμό των ισχυρών «μικρών»

Η Mercedes-Benz με βήμα την έκθεση του Los Angeles παρουσιάζει μια πρωτότυπη, αλλά σχεδόν "ετοιμοπαράδοτη" εκδοχή του νέου compact SUV.


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε μια πρωτότυπη εκδοχή της κορυφαίας έκδοσης του νέου SUV της ως προπομπό της αντίστοιχης έκδοσης παραγωγής.

Αρκεί μια ματιά στις επιφάνειες της πρωτότυπης GLA 45 AMG με τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες την μεγάλη αεροτομή, το splitter και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης για να διαπιστώσει κανείς την ταυτότητά της.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί των 21 ιντσών πίσω από τους οποίους διακρίνονται τα αναβαθμισμένα φρένα, ενώ, και με δεδομένο ότι πρόκειται για concept, την εικόνα συμπληρώνουν ορισμένα αυτοκόλλητα που αναλαμβάνουν να τονίσουν την ιδιαιτερότητά της.

Η Concept GLA 45 AMG όπως και οι υπόλοιπες αντίστοιχες εκδόσεις των «μικρών» της Mercedes-Benz εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο, τετρακύλινδρο, δίλιτρο κινητήρα με απόδοση 360 ίππους και 450 Nm ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το AMG Speedshift DCT, το επτά σχέσεων κιβώτιο με την υπογραφή του γερμανικού οίκου, ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με τη συνδρομή του συστήματος τετρακίνησης AMG 4ΜΑTIC.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Γερμανών, το παραπάνω μηχανικό σύνολο θα δίνει τη δυνατότητα στην κορυφαία έκδοση του SUV να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5,0 δευτερόλεπτα.

Τις συστάσεις του ΑΜG πρωτοτύπου από το «floor» της έκθεσης του Los Angeles ανέλαβε να δώσει ο Tobias Moers, επικεφαλής της AMG ο οποίος δήλωσε: “Με την GLA 45 AMG Concept, υπογραμμίζουμε τη σαφή δέσμευσή μας στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία των compact SUV. Πλέον, οι υποψήφιοι αγοραστές –το νέο καταναλωτικό κοινό που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο στυλ, το δυναμισμό και την ανεξαρτησία- θα μπορούν σύντομα να αναζητήσουν μια δυναμική πρόταση επιδόσεων στην παραπάνω κατηγορία».

auto.in.gr

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024