Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Subaru WRX 2015: Το sedan των παιδικών μας ονείρων

Subaru WRX 2015: Το sedan των παιδικών μας ονείρων

Την παγκόσμια πρεμιέρα ενός… μπαρουτοκαπνισμένου sedan υψηλών επιδόσεων φιλοξένησε το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles.

 


Η Subaru το χαρακτηρίζει «sports saloon», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει τη διαφορετικότητα ενός sedan που διακρίνεται, τόσο για τον… μπαρουτοκαπνισμένο σχεδιασμό του όσο και για τις εξεζητημένες τεχνικές του προδιαγραφές.

Ακόμη και αν παραβλέψεις την εντυπωσιακή σε μέγεθος εισαγωγή αέρα του καπό, του προτεταμένους θόλους των τροχών και τα αυστηρά γεωμετρικά σχήματα των μεταλλικών επιφανειών του αμαξώματος, δύσκολα μπορείς να κατατάξεις το νέο Subaru WRX σε εκείνη την κατηγορία των… άοσμων sedan με τον οικογενειακό προσανατολισμό και τον αδιάφορο σχεδιασμό.

Με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 2,0 λίτρων και απόδοσης 268 ίππων και το κλασσικό -για τα δεδομένα της ιαπωνικής φίρμας- σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive, το Subaru WRX θυμίζει περισσότερο ένα rally car μιας άλλης εποχής, παρά το sedan της διπλανής πόρτας.

Άλλωστε, αυτό δηλώνουν και οι υπόλοιπες προδιαγραφές του, είτε αυτές έχουν να κάνουν με τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων και του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης είτε με την εκτεταμένη χρήση χάλυβα υψηλής ανθεκτικότητας και την ενισχυμένη, συνεπώς, ακαμψία του αμαξώματος.

Για την ιστορία και μόνο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο επίπεδος κινητήρας των 2,0 λίτρων θα συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ωστόσο, προαιρετικά θα μπορεί κανείς να επιλέξει και ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων με οκτώ σχέσεις στη χειροκίνητη διαμόρφωσή του.

Το Subaru WRX προορίζεται για τις αγορές των Η.Π.Α. και της Ιαπωνίας, όπου και θα διατεθεί στα τέλη της επόμενης χρονιάς, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό αν θα «πατήσει» και επί ευρωπαϊκού εδάφους.

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024