Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Volvo XC Coupe Concept: Εικόνες από το SUV μέλλον

Volvo XC Coupe Concept: Εικόνες από το SUV μέλλον

Οι Σουηδοί σκιαγραφούν το SUV μέλλον τους με ένα αντίστοιχο πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στο Detroit και το οποίο αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής του νέου XC90.


H σουηδική φίρμα αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες ενός νέου SUV πρωτοτύπου που θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση του Detroit στις 13 Ιανουαρίου και το οποίο, αρχικά, συστήνεται ως η επόμενη σελίδα στην ιστορία των XC και των Cross Country μοντέλων της φίρμας.

O λόγος για το XC Coupe Concept το οποίο, με δεδομένο το προϊοντικό προγραμματισμό των Σουηδών, αποτελεί μια πρώτη σχεδιαστική και όχι μόνο, γεύση από το νέο XC90 το οποίο αναμένεται το 2014 και θα είναι το πρώτο SUV μοντέλο που θα εναρμονιστεί με το νέο σχεδιαστικό κώδικα.

Το XC Coupe Concept συνεχίζει την σχεδιαστική ιστορία από εκεί που την άφησε το Concept Coupe, το οποίο παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη, ως το πρώτο μοντέλο με την υπογραφή του νέου επικεφαλής σχεδιασμού της Volvo, Thomas Ingenlath, αλλά και ως το πρώτο δείγμα του νέου σχεδιαστικού κώδικα της φίρμας για τα μοντέλα του μέλλοντος της.

Όπως ίσχυε και με το Concept Coupe, έτσι και το Concept XC Coupe έχει ως αφετηρία την νέα αρχιτεκτονική των Σουηδών, Scalable Product Architecture. Ωστόσο, στην περίπτωση του πρωτότυπου XC τόσο η νέα αρχιτεκτονική όσο και οι χαρακτηριστικές σχεδιαστικές καταβολές του σκανδιναβικού design παίρνουν την μορφή ενός SUV με coupe επιρροές και το οποίο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Volvo, θα διαθέτει και τις γνώριμες προδιαγραφές ασφάλειας για τις οποίες είναι γνωστή η φίρμα.

Εξάλλου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Volvo ορισμένα από τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας που θα διαθέτει το νέο XC90, θα μεταφερθούν στα Volvo με “αυτόματο πιλότο” που θα πάρουν μέρος στο πρώτο παγκοσμίως μαζικό πείραμα για αυτοκίνητα που δεν απαιτούν την παρέμβαση του οδηγού τους, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σουηδία το 2017.

auto.in.gr

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024