Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Opel Meriva 2014: Ελκυστική αποδοτικότητα

Opel Meriva 2014: Ελκυστική αποδοτικότητα

Το καθιερωμένο «φρεσκάρισμα» δέχτηκε το μέχρι σήμερα γνωστό Opel Meriva, προσθέτοντας παράλληλα στην γκάμα το νέο και αποδοτικότερο κινητήρα diesel χωρητικότητας 1,6 λίτρων.


Από τις Βρυξέλλες και το διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου που ανοίγει τις πύλες του στις 16 Ιανουαρίου ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά το ανανεωμένο, πλέον, Opel Meriva.

Το δημοφιλές και στη χώρα μας MPV πόλης δέχτηκε το απαραίτητο φρεσκάρισμα, επικαιροποιώντας τον σχεδιασμό συγκεκριμένων τμημάτων του αμαξώματος αλλά και τον κατάλογο του εξοπλισμού του.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, η ουσιαστικότερη διαφοροποιήσει προκύπτει από την ενσωμάτωση νέων φωτιστικών σωμάτων, τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω τμήμα.

Ανασχεδιασμένη επιστρέφει και η κεντρική εισαγωγή αέρα, ενώ δύσκολα θα καταφέρεις να προσπεράσεις τα στοιχεία χρωμίου που συναντάς, τόσο στον μπροστινό προφυλακτήρα όσο και στην πέμπτη πόρτα.

Στο εσωτερικό, η Opel αντικατέστησε το υπάρχον σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με νέο (IntelliLink), το οποίο ακολουθείται από μία έγχρωμη οθόνη μεγέθους 7 ιντσών και διακρίνεται για τις εκτεταμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση η ουσιαστικότερη διαφοροποίηση του ανανεωμένου Opel Meriva κρύβεται κάτω από το μπροστινό καπό και δεν είναι άλλη από την προσθήκη ενός νέου και αποδοτικότερου κινητήρα diesel.

Ο λόγος για τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ο οποίος αντικαθιστά τα μοτέρ των 1,3 και 1,7 λίτρων. Αρχικά, ο προδιαγραφών Euro 6 κινητήρας 1.6 CDTI θα προσφέρεται στην έκδοση των 136 ίππων, καταναλώνοντας μόλις 4,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρο και εκλύοντας 116 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Σύντομα, ο ίδιος κινητήρας θα προσφέρεται και σε έκδοση 110 ίππων, η οποία θα προσφέρει ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου (3,8 λίτρα/100 χλμ.), με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να περιορίζονται στα 99 γρ./χλμ.

Τέλος, βελτιώσεις έχουν δεχτεί και τα κιβώτια ταχυτήτων που θα συνοδεύουν τον κινητήρα diesel των 1,6 λίτρων αλλά και τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων.

auto.in.gr

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024