Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Qoros 3 Hatch 2014: Όταν

Qoros 3 Hatch 2014: Όταν «έπεσε» το -Σινικό- Τείχος

Η δεύτερη πρόταση της κινεζικής φίρμας αποτελεί την hatchback έκδοση του 3 Sedan που πέρυσι σύστησε την Qoros από το floor της ελβετικής έκθεσης, στο οποίο και επανέρχεται με το 3 Hatch.


Μετά το λανσάρισμα της στην περσινή έκθεση της Γενεύης και την παρουσίαση του Qoros 3 Sedan, η κινεζική φίρμα επανέρχεται στην φετινή, 84η ελβετική έκθεση με την hatchback έκδοσή του η οποία θα διεκδικήσει μια θέση και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Με μήκος μικρότερο κατά 17,7 εκατοστά σε σχέση με το τετράθυρο μοντέλο, το Qoros 3 Hatch έχει συνολικό μήκος των 4,438 μ. -δηλαδή περίπου κατά πέντε εκατοστά μικρότερο από το Skoda Rapid- ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2,69 μέτρα.

Πέρα από τις διαστάσεις και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα μιας πρακτικής μεσαίας πρότασης, το 3 Hatch διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό τροχούς 16 ιντσών ενώ, στις πλουσιότερες εξοπλιστικές εκδόσεις διατίθενται τροχοί 17 και 18 ιντσών.

Στο βασικό εξοπλισμό ανήκει επίσης και η οθόνη αφής 8 ιντσών μέσω της οποίας είναι διαχειρίσιμες οι λειτουργίες του infotainment και η οποία συνδυάζεται με μια οθόνη TFT 3,5 ιντσών όπου εμφανίζονται οι ενδείξεις της κεντρικής κονσόλας.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα το 3 Ηatch θα είναι διαθέσιμο με δύο τερτακύλινδρους κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων σε υπερτροφοδοτούμενη και ατμοσφαιρική εκδοχή. Η τελευταία συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και αποδίδει 126 ίππους και 155 Nm ροπής, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής κιβωτίου DCT, επίσης έξι σχέσεων.

Στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο και τον ατμοσφαιρικό κινητήρα το Qoros 3 Hatch επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,6 δευτερόλεπτα ενώ η τιμή κατανάλωσης καυσίμου ανέρχεται σε 6,3 λίτρα/100 χλμ.

Στην turbo έκδοση ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το DCT κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ η ισχύς του ανέρχεται σε 156 ίππους και 210 Nm ροπής. Το «sprint» από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 9,7 δευτερόλεπτα ενώ η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται στα 6,5 λίτρα/100 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές του, υπενθυμίζεται ότι το Qoros 3 Sedan στο οποίο βασίζεται έχει κριθεί απο το «δικό μας» ευρωπαϊκό EuroNCAP ως ένα απο τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024