Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Twingo 2014: Η επανάσταση ενός αστού

Renault Twingo 2014: Η επανάσταση ενός αστού

Το πεντάθυρο αμάξωμα συνδυαστικά και με την θέση του κινητήρα στο πίσω τμήμα υπόσχονται να αναγάγουν το νέο Twingo σε ένα από τους πιο ευρύχωρους, πρακτικούς, ευέλικτους αλλά διασκεδαστικούς στην οδήγηση, εκπροσώπους του αστικού είδους.


Η γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για την νέα, τρίτη γενιά του πεντάθυρου και πισωκίνητου Renault Twingo η οποία θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην 84η ελβετική έκθεση αυτοκινήτου στις 4 Μαρτίου και όπου θα ανακοινωθούν και οι πλήρεις προδιαγραφές του μοντέλου που υπόσχεται να αναδειχθεί σε ένα νέο αστικό μύθο.

Προϊόν συνεξέλιξης με την Daimler και «δίδυμο» του νέου smart fortwo και forfour, το νέο Twingo έχει τον κινητήρα πίσω με την κίνηση να μεταδίδεται στους αντίστοιχους τροχούς, στοιχείο, που μαζί με τη νέα σχεδίασή του και το πεντάθυρο- για πρώτη φορά στην εικοσάχρονη ιστορία του μοντέλου- αμάξωμα θα αναγάγει, τη νέα γενιά του αστικού μοντέλου στην πιο ευέλικτη, πρακτική αλλά και διασκεδαστική από ποτέ.

Σχεδιασμένο από λευκό χαρτί, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Renault, το Twingo αισθητικά αποτελεί μια σύγχρονη επαναπροσέγγιση του αρχετυπικού Twingo του 1992 και του ιδιαιτέρως δημοφιλούς και επίσης πισωκίνητου Renault 5 Turbo, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια.

Παράλληλα με την ρετρό-pop εικόνα του για την οποία η Renault είχε ήδη δώσει μια ιδέα μέσω των πρωτότυπων Twin’Run και Twin’Z, το Twingo υπόσχεται να διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν επιτυχία τoν πρώτο εκπρόσωπο του είδους του.

Έτσι, σύμφωνα με τη Renault, η θέση του κινητήρα σε συνδυασμό με την τοποθέτηση των τροχών στα άκρα του αμαξώματος και το χαρακτηριστικά μικρό μπροστινό τμήμα δεν εξασφαλίζει μόνο περισσότερη αστική ευελιξία, μειώνοντας αισθητά τον κύκλο στροφής, αλλά και θα παράσχει στο νέο Twingo μια απαράμιλλα διασκεδαστική οδική συμπεριφορά.

Παράλληλα, αν και η Renault επιφυλάσσεται να αποκαλύψει το εσωτερικό του νέου Twingo στην ελβετική έκθεση, υπόσχεται ότι, εκτός από την ευελιξία και τον παράγοντα διασκέδαση η νέα διάταξη, εξασφαλίζει και περισσότερο χώρο στο θάλαμο επιβατών, η ευρυχωρία του οποίου «παραπέμπει σε μεγαλύτερες προτάσεις», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ανακοίνωση της φίρμας.

Όπως και να έχει, το παζλ της προσωπικότητας της νέας γαλλικής αστικής πρότασης θα συμπληρωθεί απο το «floor» της προσεχούς ελβετικής έκθεσης όπου η Renault αναμένεται να ανακοινώσει τις πλήρεις προδιαγραφές του μοντέλου.

auto.in.gr

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024