Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz AMG GT Coupe 2015: Το -νέο- αντικείμενο του πόθου

Mercedes-Benz AMG GT Coupe 2015: Το -νέο- αντικείμενο του πόθου

Η γερμανική φίρμα ετοιμάζει το μοντέλο που θα πάρει την θέση της SLS AMG με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο επιδόσεων και ικανοτήτων και στο οποίο ο σχεδιαστής του, αναφέρεται ως μία από τις ομορφότερες Mercedes όλων των εποχών.

Καθώς η νέα S-Class Coupe μετράει αντίστροφα για να πραγματοποιήσει την εκθεσιακή της πρεμιέρα στη Γενεύη, ένα άλλο coupe μοντέλο αρχίζει να παίρνει μορφή στα άδυτα της γερμανικής φίρμας.

Ο λόγος για την AMG GT την οποία ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Gorden Wagener, χαρακτήρισε ως «το ομορφότερο αυτοκίνητο που έχουμε ασχοληθεί ποτέ εγώ και η ομάδα μου», μιλώντας για το νέο coupe σε εκδήλωση της Mercedes-Benz που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μόναχο.

Όσο για τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz με τα οποία έχει ασχοληθεί ο Gorden Wagener από τότε που ανέλαβε τα ηνία του σχεδιαστηρίου της φίρμας το 2008, αξίζει να σημειωθεί ότι την υπογραφή του φέρουν τόσο η εκκεντρική CLS Shooting Brake όσο και η εμβληματική «φτερωτή» SLS ΑMG με τις ιστορικές επιρροές.

Στην περίπτωση της νέας AMG GT η οποία αναμένεται προς το τέλος του 2014, οι αισθητικές επιρροές αναμένεται να προέλθουν και πάλι από το παρελθόν και συγκεκριμένα από την 300 SL που νίκησε το 1952 στο ράλλυ Panamericana, πάντα σε συνδυασμό με τα σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία που καθορίζουν μια Mercedes-Benz.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες συστάσεις για τη σχεδίαση του νέου coupe που θα πάρει την θέση της SLS AMG, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Gorden Wagener, » …θεωρώ ότι θα πάρει μια θέση μεταξύ των ομορφότερων Mercedes στην ιστορία. Μόνο καθαρές γραμμές. Ένα ζωντανό ανάγλυφο. Όταν τη δείτε θα συνειδητοποιήσετε πόσο πολλές από τις μεταλλικές της επιφάνειες είναι ενιαίες».

Σχετικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, υπάρχουν ήδη πληροφορίες που αφορούν το εσωτερικό στο οποίο θα υπάρχουν στοιχεία από την νέα C-Class συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αεραγωγών και του touch pad.

Στα σπλάχνα της νέας AMG GT θα βρίσκεται ένας νέος bi-turbo V8 με χωρητικότητα 4,0 λίτρων και ισχύ κοντά στους 480 ίππους.

Όσο για τις ικανότητές αλλά και τους στόχους της όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Daimler, Dieter Zetsche, » …όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το χαμόγελό μου, ναι, την έχω οδηγήσει».

Σε ό,τι αφορά το κατά πόσο ο βασικός της αντίπαλος θα είναι η Porsche 911 ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου δήλωσε: «…δημιουργούμε ένα αυτοκίνητο με το δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Μπορεί οι άνθρωποι να συνηθίζουν να μας συγκρίνουν με τους γείτονές μας στη Στουτγάρδη ωστόσο, θα δυσκολευτούν πολύ να βγάλουν συμπέρασμα».

Auto Express

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024