Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
VW Golf GTE 2015: Η plug-in υβριδική πλευρά ενός best-seller

VW Golf GTE 2015: Η plug-in υβριδική πλευρά ενός best-seller

Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε την plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς της μικρομεσαίου μοντέλου η οποία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Γενεύης.


Η VW επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν την έβδομη γενιά του Golf να περιλαμβάνει στις τάξεις της μια plug-in υβριδική έκδοση, αποκαλύπτοντας τις πρώτες λεπτομέρειες για την αντίστοιχη έκδοση η οποία θα κάνει πρεμιέρα στην προσεχή 84η ελβετική έκθεση.

Το Golf GTE όπως ονομάζεται, αξιοποιεί έναν τετρακύλινδρο TSI 1,4 λίτρων με απόδοση 150 ίππων σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 102 ίππων που ενσωματώνεται στο σύστημα μετάδοσης και τροφοδοτείται από υγρόψυκτες μπαταρίες ιόντων-λιθίου απόδοσης 8,8 KWh και βάρος 120 κιλών. Το σύνολο συμπληρώνει ένα αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων προσαρμοσμένου στις ανάγκες του υβριδικού συνόλου.

Η συνδυαστική ισχύς του plug-in υβριδικού μικρομεσαίου μοντέλου ανέρχεται σε 204 ίππους και 350 Nm ροπής, ενώ σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες που του εξασφαλίζει η παρουσία του ηλεκτρικού μοτέρ και των μπαταριών, αν το Golf GTE βασίζεται αποκλειστικά στη λειτουργία τους μπορεί να διανύσει έως και 50 χλμ. με μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ./ώρα.

Με τη συνδυαστική λειτουργία και των δύο κινητήρων η αυτονομία ανέρχεται σε 939 χλμ. ενώ σε ό,τι αφορά τα μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα χάρη στην plug-in υβριδική φύση του εμφανίζει τιμές 1,5 λίτρου/100 χλμ. και 35 γραμμ./χλμ., αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τις αμιγείς επιδόσεις του συνολικού βάρους 1.524 κιλών plug-in υβριδικού Golf, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα τη στιγμή που η μέγιστη ταχύτητά του ανέρχεται σε 217 χλμ./ώρα.

Σε επίπεδο σχεδιασμού το plug-in υβριδικό Golf αντλεί ορισμένα στοιχεία από τον αμιγώς ηλεκτροκίνητο «αδελφό» του e-Golf αλλά και το GTI.

Το Golf GTE διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό οθόνη 6,5 ιντσών για το infotainment σε συνδυασμό με το σύστημα Composition Media ή κατ’επιλογή το σύστημα πλοήγησης Discover Pro.

Επίσης σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του Golf το GTE διαθέτει κάποιες επιπλέον ενδείξεις όπως το zero emission statistics που προσφέρoυν στατιστικές για την οδήγηση με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα καθώς και το e-manager το οποίο παρέχει πληροφόρηση για τις παραμέτρους της ηλεκτρικής του λειτουργίας.

Παράλληλα, σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Discover Pro η VW θα διαθέσει εφαρμογές τις οποίες οι ιδιοκτήτες του θα μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τους ελέγχοντας, εξ αποστάσεως, ορισμένες από τις παραμέτρους του αυτοκινήτου τους.

auto.in.gr

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δεν θέλω να μαθαίνω από ήττες, θέλω να συνεχίσω να κερδίζω»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στη Daily Mail για την απόφαση να ασχοληθεί με τον ιστορικό αγγλικό σύλλογο και τους στόχους που θέλει να πετύχει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024