Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέος, twin-turbo πετρελαιοκινητήρας 1,6 λίτρων από τη Renault

Νέος, twin-turbo πετρελαιοκινητήρας 1,6 λίτρων από τη Renault

Η γαλλική φίρμα παρουσιάζει ένα νέο διπλά υπερτροφοδοτούμενο diesel κινητήρα ο οποίος υπόσχεται επιδόσεις αντίστοιχες δίλιτρου κινητήρα προσφέροντας παράλληλα κατά 25% περισσότερη οικονομία και χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

H Renault παρουσίασε το νέο της, διπλά υπερτροφοδοτούμενο diesel κινητήρα 1,6 Energy dCi ο οποίος θα εξοπλίσει μεσαίες και μεγαλύτερες προτάσεις της στο κοντινό μέλλον.

Ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας αποδίδει 160 ίππους και 380 Nm ροπής, μεγέθη αντίστοιχα ενός δίλιτρου συνόλου, αλλά, με δεδομένη την χωρητικότητα των 1.598 κ.εκ. προσφέρει κατά 25% περισσότερη οικονομία.

Παράλληλα, χάρη στην παρουσία του δίδυμου των turbo η ροπή είναι διαθέσιμη σε ποσοστό 90% ήδη από τις 1.500 σ.α.λ. ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζεται γραμμική και ομαλή απόδοση στις υψηλές στροφές.

Επιπλέον, όπως σημειώνει η γαλλική φίρμα τα επίπεδα τριβής έχουν περιοριστεί αισθητά χάρη στο φινίρισμα των εκκεντροφόρων με DLC, ενώ έχει αξιοποιηθεί και ένα αποτελεσματικότερο σύστημα ψύξης με εγκάρσια διάταξη.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Renault, στην εξέλιξη του νέου κινητήρα σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν τα συμπεράσματα που εξήγαγε η γαλλική φίρμα από την εξέλιξη των turbo κινητήρων για τα μονοθέσια της F1, τα οποία κατά περίπτωση και στο μέτρο που είναι δυνατό εφάρμοσε και στο συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο.

auto.in.gr

Sports in

Καζάνι που… βράζει ο λαός του Παναθηναϊκού: «Μας έχει ξεφτιλίσει ο Τούρκος και ο Αλαφούζος που τον έφερε» (pics)

Έξαλλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετά τη συντριβή στην Τούμπα – Οργισμένα σχόλια στα social media – Ξεσηκωμός για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024