Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση κορυφής Volvο-Apple στην 84η Διεθνή Έκθεση της Γενεύης

Συνάντηση κορυφής Volvο-Apple στην 84η Διεθνή Έκθεση της Γενεύης

Οι Σουηδοί φύλαξαν για το τέλος την αποκάλυψη της δυνατότητας του νέου συστήματος infotainment που παρουσίασαν στο ελβετικό floor, να ενσωματώνει πλήρως συσκευές της Apple χάρη στο λειτουργικό CarPlay με την υπογραφή της αμερικανικής φίρμας και το οποίο, πλέον, θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των καινούριων Volvo. 


Οι Σουηδοί παρουσίασαν στην ελβετική έκθεση το Concept Estate το οποίο, εκτός από τις αναλογίες ενός sports wagon με επιρροές από το 1800 ΕS της δεκαετίας του ’70, φιλοξένησε και το νέας γενιάς σύστημα infotainment της Volvo το οποίο, όπως αποκάλυψε η φίρμα, με «βήμα» τη Γενεύη, φέρνει το λειτουργικό και όχι μόνο, της Apple στην κεντρική οθόνη αφής του αυτοκινήτου.

Το σύστημα δια χειρός Apple ονομάζεται Apple CarPlay και φέρνει στο infotainment της Volvo όλες τις γνωστές εφαρμογές-υπηρεσίες με τις οποίες έχουν εξοικειωθεί οι χρήστες iPad, iPhone και iPod και στις οποίες, μπορούν πλρέον να έχουν πρόσβαση και ως οδηγοί μέσω της κεντρικής οθόνης αφής του αυτοκινήτου όπου απεικονίζονται με το συνήθη, οικείο τρόπο των i συσκευών.

Παράλληλα, οι λειτουργίες-εφαρμογές του Apple CarPlay έχουν προσαρμοστεί από τη Volvo ούτως ώστε να είναι διαχειρίσιμες εκτός από το συνήθη -δια της αφής- τρόπο και μέσω των χειριστηρίων που βρίσκονται στο τιμόνι καθώς και μέσω φωνητικών εντολών με στόχο, να είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστες, αλλά και ταυτόχρονα να μην διακυβεύουν την ασφάλεια.

Η διάδραση μεταξύ του λειτουργικού της Apple και του νέου λειτουργικού του infotainment που εξέλιξε η Volvo υπόσχεται απόλυτη αρμονία αυτοκινήτου και i συσκευών, μεταμορφώνοντας έτσι τη συνολική εμπειρία του χρήστη-οδηγού και κυρίως, διευκολύνοντας τον με τη χαρακτηριστική απλότητα και χρηστικότητα που διακρίνουν τα προϊόντα τόσο της Apple όσο και της Volvo.

Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες που θα προσφέρει το Car2Play ξεκινώντας, για τη Volvo, από τους ιδιοκτήτες του νέου XC90 το οποίο αναμένεται στο τέλος της χρονιάς, ο χρήστης οδηγός θα βλέπει στην κεντρική οθόνη τις βασικές εφαρμογές του iPhone του, δηλαδή, κλήσεις, μηνύματα, μουσική και πλοήγηση. Αν το επιθυμεί μπορεί να αξιοποιήσει και τη δημοφιλή μουσική εφαρμογή spotify.

To κύριο όφελος είναι ότι ουσιαστικά ο οδηγός δεν χρειάζεται να συμβουλευτεί το κινητό του μιας και όλες οι ζωτικές πληροφορίες του συνυπάρχουν με τις υπόλοιπες ενδείξεις που έχει επιλέξει να εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη αφής του αυτοκινήτου την οποία, μπορεί να παραμετροποιήσει κατά βούληση με ένα άγγιγμα.

Επιπλέον, η σχεδίαση της οθόνης αφής και του αντίστοιχου λειτουργικού από τη Volvo συμβάλλει ώστε οι εφαρμογές, οι λειτουργίες και η χρήση του CarPlay να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του infotainment τόσο αισθητικά όσο και από χρηστικής άποψης.

«Η απλή, σχεδόν ενστικτώδης χρηστικότητα του interface της Apple ταιριάζει απολύτως με τις αρχές του σκανδιναβικού design της Volvo και την έμφαση που δίνουμε στην εύκολη χρήση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelson για τη συνεργασία με την εμβληματική αμερικανική φίρμα συμπληρώνοντας ότι:

«Οι χρήστες iPhone θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους σε ένα καινούριο Volvo. Δημιουργήσαμε ένα infotainment με επίκεντρο μια μεγάλη οθόνη αφής όπου όλες οι διαφορετικές λειτουργίες ενσωματώνονται και συνδυάζονται αδιόρατα, οδηγώντας την εμπειρία του οδηγού-χρήστη σε ένα άλλο επίπεδο. Αυτό σε συνδυασμό με τα προφανή οφέλη που προκύπτουν σε επίπεδο ασφάλειας από ένα πλήρες σύστημα φωνητικών εντολών όπως το Siri, έκαναν την Apple ιδανικό τεχνολογικό ταίρι για τη Volvo».

auto.in.gr

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024