Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεματικό πάρκο θα ανοίξει το 2016 η Ferrari -και- στην Ισπανία

Θεματικό πάρκο θα ανοίξει το 2016 η Ferrari -και- στην Ισπανία

Μετά το Abu Dhabi, η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε συμφωνία για τη δημιουργία θεματικού πάρκου κοντά στη Βαρκελώνη και το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του το 2016.


Η Ferrari ανακοίνωσε την απόφασή της να κατασκευάσει ένα νέο θεματικό πάρκο, αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος και συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το ψυχαγωγικό πάρκο στο θέρετρο της PortAventura, κοντά στη Βαρκελώνη.

Η Ferrari Land, όπως θα ονομάζεται το νέο κομμάτι του θεματικού πάρκου της PortAventura, θα ανοίξει τις πύλες της το 2016 και θα καταλαμβάνει 75.000 τ.μ. περιλαμβάνοντας στις εγκαταστάσεις της, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 200 κλινών, rollercoasters, εστιατόρια και εξομοιωτές οδήγησης.

Ήδη η PortAventura Entertainment η οποία ελέγχει το τοπικό θεματικό πάρκο και ανήκει στην Investindustrial ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την Ferrari για την κατασκευή των σχετικών εγκαταστάσεων οι οποίες θα κοστίσουν 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Μετά την επιτυχία του Ferrari World στο Abu Dhabi, ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που μας ζήτησαν να δημιουργήσουμε ένα νέο θεματικό πάρκο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Ferrari, Andrea Perrone, προσθέτοντας ότι:

«Το Ferrari Land δεν θα απευθύνεται μόνο στους λάτρεις της F1, αλλά σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε προτάσεις για την κατασκευή αντίστοιχων πάκων εκτός ευρωπαϊκών συνόρων».

Το πάρκο της PortAventura απέχει περίπου 110 χλμ. από τη Βαρκελώνη ενώ ήδη συγκεντρώνει τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, εκ των οποίων το 50% προέρχονται από το εξωτερικό.

Τα παραπάνω στοιχεία αναγάγουν το ισπανικό ψυχαγωγικό πάρκο στο μεγαλύτερο της Μεσογείου αλλά και στο δεύτερο της Ευρώπης χάρη σε επενδύσεις ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας.

auto.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024