Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η

Η «φθινοπωρινή» νέα Fabia και οι άλλες αφίξεις της Skoda

H τσεχική φίρμα ξεδιπλώνει τα προϊοντικά της σχέδια για το κοντινό μέλλον και τα οποία, εκτός από τη νέα γενιά της Fabia που αναμένεται το προσεχές φθινόπωρο, περιλαμβάνουν το νέο Superb αλλά και ένα νέο SUV, με ορίζοντα το 2016.

Με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων για το 2013 η τσεχική φίρμα αποκάλυψε και ορισμένες λεπτομέρειες για τις μελλοντικές εξελίξεις στην γκάμα της και τη χρονική άφιξη γνωστών αλλά και νέων μοντέλων.

Στην πρώτη κατηγορία των «γνωστών» αφίξεων συγκαταλέγεται και η νέα Skoda Fabia η οποία, σύμφωνα με τους Τσέχους, θα λανσαριστεί από το φθινόπωρο του 2014, αφού πραγματοποιήσει, πιθανότατα την πρεμιέρα της στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο.

Προς το παρόν, οι Τσέχοι δεν αποκάλυψαν στοιχεία για τη νέα γενιά της Fabia, επεσήμαναν ωστόσο ότι έχουν μεγάλες προσδοκίες από το νέο μοντέλο που τη χρονιά που πέρασε κατέγραψε 202.000 μονάδες.

Εξάλλου, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2013, η Skoda επανέλαβε τον στόχο για αύξηση των πωλήσεων της σε 1,5 εκατομμύριο μονάδες με ορίζοντα τετραετίας τον οποίο, όπως έχει επισημάνει και στο παρελθόν, θα επιτύχει λανσάροντας ένα καινούριο ή ανανεωμένο μοντέλο κάθε έξι μήνες.

Κάπως έτσι, μετά την Fabia που θα λανσαριστεί το φθινόπωρο, αναμένεται και η νέα γενιά του Superb η οποία, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση -του ομίλου VW αυτή τη φορά- αναμένεται στο τέλος του 2015.

Πέρα από τις παραπάνω αφίξεις γνωστών μοντέλων, η Skoda ανακοίνωσε ότι προορίζει και ένα ολοκαίνουριο μοντέλο για το εργοστάσιό της στο Kvasiny όπου κατασκευάζονται τα Roomster, Superb και Υeti.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα πρόκειται για ένα νέο SUV το οποίο πιθανότατα θα έχει ως αφετηρία την γνωστή πολυχρηστική πλατφόρμα του ομίλου VW, MQB και το οποίο φέρεται να υιοθετεί την ονομασία Snowman.

H άφιξη του νέου SUV αναμένεται το 2016, μαζί με μια ανάλογη πρόταση της Seat ενώ θα έχει προηγηθεί και το νέο VW Tiguan.

auto.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024