Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz S 63 AMG Coupe 2014: Δύναμη επιβολήS

Mercedes-Benz S 63 AMG Coupe 2014: Δύναμη επιβολήS

Η Mercedes-Benz αποκαλύπτει την S 63 AMG η οποία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην έκθεση της Νέας Υόρκης που ανοίγει τις πύλες της στις 16 Απριλίου 2014.


Μετά την πρεμιέρα της S-Class Coupe στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης, η γερμανική φίρμα συμπληρώνει την γκάμα του μοντέλου, με την ισχυρότερη AMG έκδοση η οποία θα παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση της Νέας Υόρκης στα μέσα Απριλίου.

Υπακούοντας στις AMG τάσεις, η S 63 ΑΜG ξεχωρίζει εξωτερικά από την επιθετικότερη σχεδίαση ορισμένων στοιχείων όπως οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα πιο αδρά «γραμμένα» κατώτερα πλευρικά τμήματα και τις τέσσερις επιχρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης που πλαισιώνουν το γυαλιστερό μαύρο αεροδυναμικό διαχύτη.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί των 19 ιντσών με ζάντες σε ανθρακί απόχρωση με την υπογραφή της AMG και ελαστικά διαστάσεων 255/45 μπροστά και 285/40 πίσω.

Ανεξαρτήτως των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, όπως και σε κάθε AMG πρόταση, αυτό που, αναπόφευκτα, έχει την περισσότερη σημασία είναι ο κινητήρας, στην προκειμένη περίπτωση, ένας διπλά υπετροφοδοτούμενος V8 με χωρητικότητα 5,5 λίτρων και απόδοση 585 ίππων και 900 Nm ροπής.

Αυτό σημαίνει ότι η S 63 AMG είναι κατά 31 ίππους ισχυρότερη και αποδίδει επιπλέον 100 Nm ροπής σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ με βάρος 1.995 κιλών είναι και κατά 65 κιλά ελαφρύτερη από την CL 63 AMG, συν την προφανή αναβάθμιση που προκύπτει από την αναγωγή του μοντέλου ως μέλους της οικογένειας της S-Class.

Τα βελτιωμένα μεγέθη σημαίνουν επίσης ότι το πανίσχυρο coupe απαιτεί 4,3 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα στην πισωκίνητη έκδοσή του. Στην τετρακίνητη έκδοση 4MATIC όπου η κατανομή ροπής μοιράζεται κατά 33%-67% στον πίσω άξονα, ο χρόνος επιτάχυνσης μειώνεται ακόμη περισσότερο, στα 3,9 δευτερόλεπτα ενώ ανεξαρτήτως μετάδοσης κίνησης η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 250 χλμ./ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το γνωστό κιβώτιο επτά σχέσεων AMG Speedshift MCT το οποίο, με τη σειρά του, συνοδεύεται από τα τρία προγράμματα οδήγησης, Controlled Efficiency, Sport και Manual. Από το εξοπλιστικό παλμαρέ δεν λείπει το σύστημα start/stop το οποίο διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα συστήματα που πλαισιώνουν την πληθωρική προσωπικότητα της S 63 AMG, εκτός από την standard ανάρτηση Airmatic, το Magic Body Control διατίθεται στην εμπλουτισμένη του εκδοχή, όπως αυτή παρουσιάστηκε με την απλή coupe.

Έτσι, στις δυνατότητες της αυτόματης παραμετροποίησης της ανάρτησης, βάσει της μορφολογίας του οδοστρώματος, προσθέτει και τη λειτουργία Active Curve η οποία, εν όψει στροφής και σε ταχύτητες από 30 έως 180 χλμ./ώρα, μεταβάλλει το ύψος της ανάρτησης και την κλίση του αυτοκινήτου έως και 2,5 μοίρες, με αποτέλεσμα η S 63 AMG «να στρίβει με τρόπο αντίστοιχων των σκιέρ ή των δικυκλιστών», κάνοντας, την αλλαγή κατεύθυνσης πιο αδιόρατη στους επιβαίνοντες.

Στο εσωτερικό, εκτός από τα τυπικά γνωρίσματα πολυτέλειας της S-Class Coupe, τον AMG τόνο δίνουν χαρακτηριστικά όπως τα sport καθίσματα με την υπογραφή του γερμανικού οίκου και το νέου σχεδιασμού τριάκτινο τιμόνι, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα διακριτικά AMG σε καίρια σημεία και οι λεπτομέρειες από ανθρακόνημα στις επιφάνειες.

Για όσους επιθυμούν κάτι παραπάνω, στις επιλογές εξοπλισμού συγκαταλέγονται οι τροχοί 20 ιντσών, ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με επίκεντρο τα ελαφρύτερα κεραμικό δισκόφρενα και μια πληθώρα περαιτέρω εξοπλιστικών επιλογών κάθε είδους ενώ, αν ούτε αυτό είναι αρκετό, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Mercedes-Benz, σε ένα χρόνο από το λανσάρισμα της… απλής S 63 AMG Coupe, αναμένεται και η άφιξη της επετειακής Edition 1 με ό,τι αυτό σημαίνει.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024