Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jaguar XK 2016: Μεγάλες προσδοκίες

Jaguar XK 2016: Μεγάλες προσδοκίες

Μεγαλύτερη άνεση και ακόμη περισσότερη πολυτέλεια υπόσχεται η επόμενη γενιά της Jaguar XK, η οποία αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά έως το 2016.


Μια πρόταση ικανή να ανταγωνιστεί τις Bentley Continental GT και Mercedes-Benz S-Class Coupe, επιθυμεί να δημιουργήσει η Jaguar, μεγεθύνοντας για αυτόν ακριβώς τον σκοπό τις διαστάσεις της υπό εξέλιξη XK.

Αν και η επόμενη γενιά του εμβληματικού coupe πρόκειται να βασιστεί στη «μικρή» Jaguar F-Type, το μήκος του αμαξώματός της θα προσεγγίζει τα επίπεδα της μέχρι σήμερα γνωστής XJ.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η νέα XK θα διαθέτει μεγαλύτερους χώρους στο πολυτελέστερο εσωτερικό της και ειδικότερα στην πίσω σειρά καθισμάτων που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως βοηθητική.

Σε επίπεδο σχεδίασης, η XK του 2016 θα διακρίνεται για το μακρύ ρύγχος της, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και την εξίσου εντυπωσιακή τραπεζοειδή εισαγωγή αέρα.

Για την κίνηση του μεγαλοπρεπούς coupe, η Jaguar θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης έξι ή οκτώ κυλίνδρων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η παρουσία ενός εξακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα.

Πάντως, η XK δεν πρόκειται να αποτελέσει το μοναδικό τετράτροχο που πρόκειται να βασιστεί στο επιμηκυμένο δάπεδο της F-Type.

Το αλουμινένιο πλαίσιο της «μικρής» Jaguar θα αξιοποιήσει ένα νέο μεσαίων διαστάσεων sedan, που θα ονομάζεται XE και θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή των Mercedes-Benz C-Class και BMW Σειράς 3, όπως άλλωστε και το πρώτο SUV στην ιστορία της βρετανικής φίρμας.

Auto Express

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024