Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW Σειρά 5 2016: Η ανάλαφρη δυναμική της εξέλιξης

BMW Σειρά 5 2016: Η ανάλαφρη δυναμική της εξέλιξης

Ελαφρύτερη αλλά και φορτωμένη με νέα τεχνολογία, αποδοτικότερη αλλά και ταυτόχρονα πιο δυναμική αναμένεται να είναι η νέα γενιά του βαυαρικού μοντέλου η οποία αναμένεται το 2016.


Η BMW Σειρά 5 ετοιμάζει την νέα γενιά της η οποία θα ενσωματώσει τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στη γερμανική φίρμα αλλά και ορισμένες ακόμη νεότερες που θα εμφανιστούν με αφορμή το βαυαρικό μοντέλο.

Ξεκινώντας από την εξωτερική της εμφάνιση, αν και προφανώς το νέο μοντέλο θα υιοθετήσει μια πληθώρα αισθητικών αλλαγών οι οποίες θα την εκσυγχρονίσουν, χαρίζοντας της μια περισσότερο δυναμική όψη, χωρίς όμως και να την αλλάξουν ριζικά καθώς η BMW γνωρίζει καλά πως οι αγοραστές της συγκεκριμένης κατηγορίας αυτοκινήτων δεν εκτιμούν τις σχεδιαστικές ακροβασίες.

Ένα, ωστόσο, από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της Σειράς 5 θα είναι η περαιτέρω εξέλιξη της δυναμικής συμπεριφοράς της στην οποία θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος από τους Βαυαρούς.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτό θα αναλάβει να παίξει η νέα πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται και η οποία θα είναι ελαφρύτερη και δομημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μια πληθώρα μοντέλων, από τη Σειρά 3 έως τη Σειρά 7.

Με τη χρήση υλικών όπως ο χάλυβας υψηλής αντοχής σε συνδυασμό με περισσότερο αλουμίνιο αλλά και περισσότερα ανθρακονήματα, η BMW αναμένεται να περιορίσει το βάρος της Σειράς 5 κατά 100 κιλά, ενισχύοντας παράλληλα και τη στρεπτική ακαμψία του πλαισίου της.

Τη νέα Σειρά 5 θα εφοδιάσει η νέα γενιά αποδοτικών κινητήρων της BMW με δεδομένη την παρουσία συνόλων όπως το δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζίνης που εξοπλίζει το MINI Cooper S, ενώ ένα αντίστοιχο diesel μοτέρ θα αναλάβει να εξοπλίσει τη δημοφιλή στην ευρωπαϊκή αγορά έκδοση 520d.

Αυτό που μένει να εξακριβωθεί είναι κατά πόσο η νέα Σειρά 5 θα εντάξει στην γκάμα των επιλογών της και τα, μέχρι στιγμής, μικρότερα μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου των Βαυαρών με τρεις κυλίνδρους και χωρητικότητα 1,5 λίτρου, ένα ενδεχόμενο το οποίο η BMW φέρεται να διερευνά ως προς την αποδοχή του από το κοινό του μοντέλου.

Όπως και να έχει, αυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι οι αποδοτικότερες εκδόσεις της νέας «5άρας» θα προσφέρουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα χαμηλότερες από τα 100 γρ./χλμ. ενώ, την γκάμα θα συμπληρώσει, για πρώτη φορά, και plug-in υβριδική έκδοση.

Οι τελευταίες αναμένεται να μιμηθούν το plug-in υβριδικό supercar της BMW, i8 συνδυάζοντας έναν κινητήρα 1,5 λίτρου με ηλεκτρικό μοτέρ.

Στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου θα βρεθεί η Μ5 η οποία θα επωφεληθεί από έναν αναβαθμισμένο V8 κινητήρα με χωρητικότητα 4,4 λίτρων.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που θα στοιχειοθετήσουν την πληθωρική προσωπικότητα του βαυαρικού μοντέλου, η BMW έχει στα σχέδια της αρκετή τεχνολογία σχετικά με τις παροχές συνδεσιμότητας και τις δυνατότητες διασύνδεσης του αυτοκινήτου, αλλά και ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Τα ήδη υπάρχοντα πρωτότυπα που εξοπλίζονται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, μπορούσαν να πάρουν τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου κατά την μετακίνηση στους αυτοκινητοδρόμους, έχοντας τη δυνατότητα να αναλάβουν την πρωτοβουλία μιας προσπέρασης ή να αξιολογήσουν πότε αυτό δεν είναι εφικτό λόγω συνθηκών.

Η BMW έχει ήδη ανακοινώσει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία που θα βρεθεί στην νέα Σειρά 5 θα μπορούσε να εξοπλίζει αυτοκίνητα ήδη από του χρόνου με την μόνη προϋπόθεση ότι το επιτρέπει η νομοθεσία.

Αν τώρα, προτιμάτε να οδηγείτε εσείς, η Σειρά 5 θα διαθέτει ικανό αριθμό βοηθητικών συστημάτων που θα κάνουν την –οδηγική- ζωή σας πιο εύκολη και πιο ασφαλή.

Ένα από τα διαθέσιμα συστήματα θα έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται πότε θα πρέπει να κατεβάσετε ταχύτητα, όταν, για παράδειγμα, πλησιάζετε ένα αυτοκίνητο που κινείται πιο αργά, προετοιμάζοντας το κατέβασμα της σχέσης ώστε να γίνει πιο γρήγορα και πιο αδιόρατα, όταν εσείς το επιλέξετε.

Επιπλέον, κάθε Σειρά 5 θα διαθέτει τη δική της κάρτα SIM η οποία θα επιτρέπει στον οδηγό την πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές όπως το streaming ή η αναζήτηση στο Google, αλλά και τον έλεγχο λειτουργιών του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα ο κλιματισμός, εξ αποστάσεως μέσω smartphone.

Όπως και να έχει, η νέα Σειρά 5 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το 2016 οπότε θα παρουσιαστεί αρχικά ως τετράθυρη με την προοπτική να διατεθεί το πρώτο μισό της χρονιάς.

Auto Express

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024