Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess: H μαύρη καλλονή

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess: H μαύρη καλλονή

Σε ένα από τα πρώτα spotscars στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, την Bugatti Type 18 “Black Bess”, είναι αφιερωμένη η ομώνυμη εκδοχή της Veyron Vitesse που θα αποκαλυφθεί στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου.


H Bugatti αποκάλυψε την πέμπτη έκδοση της Veyron που ανήκει στη σειρά “Legends of Bugatti” και η οποία θα παρουσιαστεί επισήμως στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Ο λόγος για την Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess, η οποία είναι αφιερωμένη στην ομώνυμη Type 18 του 1912, ένα από τα πρώτα sportscars στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι εξωτερικές επιφάνειες της Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess είναι κατασκευασμένες από συνθετικά υλικά και ειδικότερα από ανθρακονήματα, ενώ ο συνδυασμός του μαύρου και του χρυσού χρώματος παραπέμπει ξεκάθαρα στον μακρινό πρόγονό της.

Μάλιστα, ορισμένα τμήματα του αμαξώματος, όπως το περίγραμμα της κεντρικής εισαγωγής αέρα, είναι επικαλυμμένο με πραγματικό χρυσό 24 καρατίων.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι ειδικά επεξεργασμένες δερμάτινες επενδύσεις, καθώς και οι γραφικές αναπαραστάσεις τόσο της Type 18 Black Bess όσο και του αεροσκάφους Morane Saulnier Type H.

Έχοντας βασιστεί στη «συμβατική» Veyron Grand Sport Vitesse, η συλλεκτική έκδοση Black Bess -μόλις τρία αντίτυπα πρόκειται να κατασκευαστούν- εφοδιάζεται με τον W16 κινητήρα χωρητικότητας 8,0 λίτρων, ο οποίος αγγίζει σε απόδοση τους 1.200 ίππους και τα 1.500 Nm ροπής.

Τα νούμερα των επιδόσεων έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εξεζητημένες προδιαγραφές μίας ακόμη Bugatti, καθώς η εν λόγω Veyron Grand Sport Vitesse επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 408,84 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024