Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελαφρύτερο και ισχυρότερο το νέο Mazda MX-5

Ελαφρύτερο και ισχυρότερο το νέο Mazda MX-5

Έως και 100 κιλά πρόκειται να περιοριστεί το βάρος του νέου Mazda MX-5, την ίδια στιγμή που το δημοφιλές roadster θα πλαισιώσουν ισχυρότεροι κινητήρες βενζίνης.

Τα βασικά «συστατικά» της τέταρτης, κατά σειρά, γενιάς του MX-5 αποκάλυψε η Mazda στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Το δημοφιλές, εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, roadster πρόκειται να βασιστεί σε ένα νέο, ελαφρύτερο και ανθεκτικότερο πλαίσιο, το οποίο η ιαπωνική φίρμα το τοποθετεί κάτω από την «ομπρέλα» των τεχνολογιών SKYACTIV.

O περιορισμός του βάρους έως και 100 κιλά, σε σχέση με τη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου, αποτελεί το σημαντικότερο πλεονέκτημα που προκύπτει από το SKYACTIV-CHASSIS, χωρίς ωστόσο να είναι και το μοναδικό.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες η τέταρτη γενιά του MX-5 θα είναι εκείνη με το χαμηλότερο κέντρο βάρους, ενώ η τοποθέτηση του κινητήρα στον διαμήκη άξονα, σε συνδυασμό με τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, θα εξασφαλίσει την άριστη κατανομή του φορτίου.

Η βελτιωμένη ακαμψία αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό του νέου πλαισίου της Mazda, που εκτός των άλλων υπόσχεται και μεγαλύτερη προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Mazda MX-5 πρόκειται να ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, πριν την επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη χρονιά.

auto.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024