Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo S60L Petrol Plug-in Hybrid: Ισχύς εν τη ενώσει

Volvo S60L Petrol Plug-in Hybrid: Ισχύς εν τη ενώσει

Τη δεύτερη plug-in hybrid έκδοση στην γκάμα των S60/V60 προετοιμάζει η Volvo, συνδυάζοντας έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,0 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.


Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου που θα φιλοξενήσει τις προσεχείς ημέρες το Πεκίνο πρόκειται να αποτελέσει την αφετηρία για τη δεύτερη κατά σειρά plug-in υβριδική πρόταση στην γκάμα των Volvo S60/V60.

Αυτή τη φορά, βέβαια, το υψηλών επιδόσεων S60L Petrol Plug-in Hybrid, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, δεν αξιοποιεί τις ήδη γνωστές ιδιότητες ενός κινητήρα diesel αλλά τα χαρακτηριστικά ενός εξίσου αποδοτικού κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,0 λίτρων.

Ο τελευταίος ανήκει στην οικογένεια των κινητήριων συνόλων Drive-E, αποδίδοντας με τη βοήθεια ενός υπερσυμπιεστή καυσαερίων 238 ίππους και 350 Nm ροπής.

Με τη σειρά του, το ηλεκτρικό μοτέρ παράγει 68 ίππους και 200 Nm ροπής, αντλώντας την απαραίτητη ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 11.2 kWh.

Tις προδιαγραφές του Volvo S60L Petrol Plug-in Hybrid συμπληρώνει το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων, το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στις υπόλοιπες προτάσεις της σουηδικής φίρμας.

Επιλέγοντας το Hybrid Mode, το μεσαίων διαστάσεων sedan της Volvo καταναλώνει μόλις 2,0 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρο με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να περιορίζονται στα 50 γρ./χλμ.

Αντιστοίχως, στη λειτουργία Pure το Volvo S60L Petrol Plug-in Hybrid έχει την ικανότητα να καλύπτει έως και 50 χιλιόμετρα με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, το Power Mode υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις, καθώς σύμφωνα με τη Volvo o συνδυασμός του κινητήρα βενζίνης και του ηλεκτρικού μοτέρ επιτρέπει στο S60L να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα.

Από το S60L Petrol Plug-in Hybrid, πάντως, δεν λείπει και η τετρακίνηση, καθώς με το πάτημα του διακόπτη AWD το ηλεκτρικό μοτέρ που είναι επιφορτισμένο με την κίνηση των πίσω τροχών προσαρμόζει τη λειτουργία, εξασφαλίζοντας τις ιδιότητες ενός συμβατικού συστήματος τετρακίνησης.

Το S60L Petrol Plug-in Hybrid πρόκειται να λανσαριστεί στην κινεζική αγορά μέσα στο 2015, διαθέτοντας τα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν από τον premium προσανατολισμό του.

auto.in.gr

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024