Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Golf R 400 Concept: 400 ίπποι με άRωμα παραγωγής

VW Golf R 400 Concept: 400 ίπποι με άRωμα παραγωγής

Έχοντας ως αφετηρία το γνωστό Golf R η γερμανική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου ένα πρωτότυπο Golf με απόδοση 400 ίππων, σκληροπυρηνική εμφάνιση αλλά και… προοπτικές παραγωγής.


Το σκληροπυρηνικό Golf των 400 ίππων που η γερμανική φίρμα παρουσίασε ως πρωτότυπο στην έκθεση του Πεκίνου, μπορεί να οδηγήσει σε μια περιορισμένη έκδοση παραγωγής σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που φέρεται να προέρχονται από τα υψηλότερα κλιμάκια της VW.

To πρωτότυπο Golf αξιοποιεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τετρακύλινδρου δίλιτρου βενζινοκινητήρα του R ο οποίος, χάρη στη βελτίωση του turbo και την στοχευμένη ενίσχυση μερών του, αποδίδει 100 επιπλέον ίππους και 70 Nm ροπής. Αυτό μεταφράζεται σε συνολική ισχύ 400 ίππων και 450 Nm.

H διόλου ευκαταφρόνητη ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με τη συμβολή του αντίστοιχου συστήματος της VW 4Motion και τη συνδρομή του DSG κιβωτίου των έξι σχέσεων.

Στη γλώσσα των επιδόσεων αυτό σημαίνει ότι το Golf R 400 Concept είναι κατά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο ταχύτερο στη διαδικασία επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα από το μέχρι σήμερα γνωστό Golf R, ολοκληρώνοντας τη σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Παράλληλα η μέγιστη ταχύτητα του ανέρχεται σε 280 χλμ./ώρα έναντι των 250 χλμ./ώρα του Golf R.

Αυτό που δεν αλλάζει σε σχέση με το μέχρι σήμερα γνωστό Golf R είναι το βάρος του που παραμένει στα 1.420 κιλά. Αντιθέτως αυξημένες είναι οι διαστάσεις κατά 2,0 εκατοστά λόγω των διογκωμένων θόλων που σχεδιάστηκαν για να παραπέμπουν στο Rallye Golf G60 του 1998.

Οι μεγαλύτεροι θόλοι φιλοξενούν τροχούς 19 ιντσών ενώ την εικόνα του σκληροπυρηνικού πρωτότυπου Golf συμπληρώνει το ανθρακονημάτινο spliter και οι αιχμηρότερες εισαγωγές αέρα μπροστά ενώ, πίσω, κυριαρχεί η κεντρικά τοποθετημένη διπλή εξάτμιση, και τα ανασχεδιασμένα αεροδυναμικός διαχύτης και προφυλακτήρας.

Στο ίδιο αγωνιστικό μήκος κύματος κινείται και το εσωτερικό όπου κυριαρχούν τα αντίστοιχου προσανατολισμού καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, ενώ η επιλογή του γκρι Alcantara με τις κίτρινες- Yellow Lemon λεπτομέρειες για τις επενδύσεις, δίνουν ένα ξεχωριστό επιθετικό τόνο υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερότητά του.

auto.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024