Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW New Midsize Coupe Concept: Προοπτικές παραγωγής ως μέλος της

VW New Midsize Coupe Concept: Προοπτικές παραγωγής ως μέλος της «οικογένειας» Jetta

Το μεσαίων διαστάσεων τετράθυρο coupe ή, αν προτιμάτε, sport sedan που η VW παρουσίασε ως πρωτότυπο στην έκθεση του Πεκίνου, αναμένεται, σύντομα, να οδηγήσει σε μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής η οποία θα ενσωματωθεί στην γκάμα τoυ νέου Jetta.


H γερμανική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου ένα πρωτότυπο μεσαίων διαστάσεων τετράθυρο coupe με την… κατατοπιστική ονομασία New Midsize Coupe ή, εν συντομία, NMC και το οποίο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σύντομα, θα οδηγηθεί στην παραγωγή ως μέλος της γκάμας της νέας γενιάς του VW Jetta.

Αυτό αναμένεται να συμβεί από το 2016 ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΝΜC που, ως concept, περιγράφεται σαν «sport sedan» θα διατίθεται σε πολλές αγορές με την παραγωγή του να φιλοξενείται σε εγκαταστάσεις τις VW σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης συμπεριλαμβανομένης της Κίνας όσο και του Μεξικό.

Όπως και να έχει σε σχέση με τις προοπτικές παραγωγής, σύμφωνα με τις συστάσεις των Γερμανών για το concept car ΝΜC που παρουσιάστηκε σε κινεζικό έδαφος, αξιοποιεί ως αφετηρία την πολυχρηστική πλατφόρμα του ομίλου, MQB, κάτι που αναμένεται να συνεχίσει να ισχύει και στην έκδοση παραγωγής.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του που δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν ριζικά στην έκδοση παραγωγής, με πλάτος 1,838 μ. μήκος 4,597 μ. και ύψος 1,422 μ. το NMC Concept είναι ουσιαστικά φαρδύτερο από το μέχρι σήμερα γνωστό Passat αλλά μικρότερο σε μήκος και χαμηλότερο από το Jetta.

Παράλληλα, η έντονη κλίση της πρώτης κολόνας συνδυαστικά με τη γραμμή οροφής, εκτός από το στίγμα κομψότητας ενός coupe, εξασφαλίζουν έναν ιδιαίτερα χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή ο οποίος περιορίζεται στο 0,29.

Επιπλέον, το ευρύχωρο εσωτερικό, οι τέσσερις πόρτες και ο όγκος των 500 λίτρων του διαμερίσματος αποσκευών, συνεπάγονται ότι ταυτόχρονα με την κομψότητα και το δυναμισμό της coupe εμφάνισής του, το NMC δεν απεμπολεί τη χρηστικότητα και την πρακτικότητα ενός μεσαίου sedan.

Παράλληλα, ανεξαρτήτως των υπολοίπων χαρακτηριστικών του αξίζει να σημειωθεί ότι το NMC Concept εισαγάγει την σχεδιαστική μετεξέλιξη των LED φωτιστικών σωμάτων της γερμανικής φίρμας την οποία αναμένεται να δούμε και σε άλλα μοντέλα πρωτότυπα και μη της φίρμας.

Το NMC Concept παρουσιάστηκε με τετρακύλινδρο κινητήρα TSI 2,0 λίτρων ισχύος 220 ίππων σε συνδυασμό με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων.

Σύμφωνα με την VW ο παραπάνω συνδυασμός επιταχύνει το NMC Concept από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 244 χλμ./ώρα σε συμφωνία με το προφίλ ενός δυναμικού τετράθυρου coupe.

auto.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024