Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες ετοιμάζει η Audi για τα Α1 και Α3

Τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες ετοιμάζει η Audi για τα Α1 και Α3

Η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να εντάξει στην γκάμα της τρικύλινδρα σύνολα βενζίνης τα οποία θα κάνουν πρεμιέρα στο Α1 και στη συνέχεια θα ενσωματωθούν και στην γκάμα του A3.

Από ένα νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα θα επωφεληθεί σύντομα το Audi A1 και, στη συνέχεια, τo A3, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Rupert Stadler, επικεφαλής της γερμανικής φίρμας από το «floor» της έκθεσης του Πεκίνου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το στέλεχος της Audi για τις νέες αφίξεις: «…σύντομα ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας θα είναι δεδομένος για την γκάμα του A1 και του Α3. Έχει καλή αίσθηση και προσφέρει γενναιόδωρη ροπή».

Ο R. Stadler δεν προσδιόρισε τη χρονική στιγμή της άφιξης του νέου κινητήρα στην γκάμα της Audi, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το τρικύλινδρο χρίσμα θα δοθεί, αρχικά, στο A1 και στη συνέχεια στο Α3.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Audi δεν απέκλεισε το γεγονός, σε ένα πιο μακρινό μέλλον, να δούμε και μεγαλύτερα μοντέλα της φίρμας με τρικύλινδρους κινητήρες.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό ήταν η δήλωση του Rupert Stadler ο οποίος επεσήμανε: «…αρχικά θα παραμείνουμε στα δύο μικρότερα μοντέλα μας δεδομένου ότι δεν είμαστε σίγουροι κατά πόσο η αγορά θα ανταποκριθεί μακροπρόθεσμα στους τρικύλινδρους κινητήρες. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε 10-15 χρόνια πίσω θα διαπιστώσουμε ότι κυρίαρχοι ήταν οι εξακύλινδροι κινητήρες οι οποίοι σήμερα έχουν παραγκωνιστεί από τους τετρακύλινδρους».

Ο όμιλος VW διαθέτει ήδη στο οπλοστάσιο του τρικύλινδρα σύνολα όπως ο TSI κινητήρας βενζίνης του 1,0 λίτρου, αλλά και ο χωρητικότητας 1,4 λίτρων diesel κινητήρας που εντάχθηκαν στην γκάμα του προσφάτως ανανεωμένου Polo.

Στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, ωστόσο, η ισχύς δεν ξεπερνά τους 90 ίππους, κάτι που αναμένεται να αλλάξει όταν περάσουν στην γκάμα του Audi A1 και A3.

Παράλληλα με τις τρικύλινδρες εξελίξεις στην γκάμα της Audi, ο Rupert Stadler, έδωσε μια γεύση από τη δέσμευση της φίρμας στην plug-in υβριδική τεχνολογία.

Έτσι, όπως σημείωσε το στέλεχος της Audi, προτεραιότητα αποτελεί το λανσάρισμα μιας αντίστοιχης έκδοσης του Audi A6, ενώ plug-in υβριδικές εκδόσεις θα περιλαμβάνει τόσο η γκάμα του νέου Q7 όσο και των Α7 και Α8.

Auto Express

Sports in

Μπάγερν Μονάχου: Ράγκνικ το καλοκαίρι και στο βάθος Αλόνσο και… Κλοπ

Η Μπάγερν Μονάχου φαίνεται πως καταλήγει στην περίπτωση του Ραλφ Ράγκνικ για τον βαυαρικόι πάγκο, περιμένοντας το 2025 τον Τσάμπι Αλόνσο ή τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024