Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ford Focus RS 2016: Ο νόμος του ισχυρού

Ford Focus RS 2016: Ο νόμος του ισχυρού

Διαψεύδοντας τις φήμες που ήθελαν την εμπορική πορεία του Focus RS να τερματίζεται άδοξα, η Ford εξελίσσει ήδη την επόμενη γενιά του πανίσχυρου μικρομεσαίου hatchback.

Σε πείσμα των καιρών που επιβάλλουν όλο και μικρότερους σε κυβισμό και ισχύ κινητήρες, η Ford οδηγεί στην παραγωγή την τρίτη κατά σειρά γενιά του Focus RS.

Η είδηση προέκυψε μετά από δηλώσεις του επιχειρησιακού διευθυντή της Ford Europe, Barb Samardzich, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχει η πρόθεση να περάσει στην παραγωγή μια πρόταση υψηλών επιδόσεων, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του υπό εξέλιξη Focus RS.

Αφετηρία για το νέο, πανίσχυρο hatchback της Ford θα αποτελέσει ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2,3 λίτρων, ο οποίος εφοδιάζει τη μικρότερη σε ισχύ έκδοση της Mustang.

Βέβαια, στην περίπτωση του Focus RS η μέγιστη τιμή της ισχύος αναμένεται να ξεπερνά κατά πολύ τους 304 ίππους, φτάνοντας ακόμα και τους 350 ίππους.

Με σκοπό τη διατήρηση του βάρους αλλά και του κόστους σε λογικά επίπεδα, η κίνηση θα μεταδίδεται όπως και στις προηγούμενες γενιές του αυτοκινήτου στον μπροστινό άξονα, ενώ τη θέση του μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης θα πάρει ένα ηλεκτρονικό διαφορικό.

Από τη δεύτερη γενιά του Focus RS θα προέλθουν τα γόνατα Revoknuckle του μπροστινού άξονα, ενώ το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων είναι εκείνο που θα συνοδεύσει τον πανίσχυρο κινητήρα των 2,3 λίτρων εξασφαλίζοντας –μεταξύ άλλων- την απαραίτητη αξιοπιστία.

Συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει την ισχυρότερη έκδοση του Focus να προστίθεται στην γκάμα της Ford σχεδόν έναν χρόνο πριν την άφιξη της επόμενης γενιάς του μικρομεσαίου hatchback, το RS αναμένεται μέσα στο 2016.

Auto Express

Sports in

Με Τερίμ στο ντέρμπι με Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός

Ο Φατίχ Τερίμ όλα δείχνουν ότι θα είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, αφού δεν υπάρχει κάποια ένδειξη απομάκρυνσης του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024